Ranní káva. Často diskutované téma. Pijete svůj ranní šálek kávy ve spěchu před odchodem z domu? Po cestě do práce u stánku? Nebo v práci při nabíhání vašeho PC?
Ať už je to varianta jakákoliv, dost často to bývá pro Vaše tělo kávový šok, zejména pijete-li kávu na lačno. Poradíme Vám jak si připravit zdravou a chutnou ranní kávu.
Ranní káva = kávu z Aeropressu. PROČ?
8 důvodů proč kávu z aeropresu
- není tak silně koncentrovaná, není tudíž tak silným šokem pro žaludek
- její chuť se s klesající teplotou kávy zvýrazňuje, zlepšuje a dosahuje vrcholu při teplotě okolo 57°C, narozdíl od espressa, které se doporučuje konzumovat horké tedy rychle
- obsahuje větší množství kofeinu než espresso ale dávkujete jej tělu pomaleji
- příprava nevyžaduje drahý přístroj a je rychlá
- lépe si vychutnáte chuť kávy, především tzv. aftertaste
- ideální pro čerstvě a středně pražené kávy, tedy zdravé kávy plné nepřepáleného oleje
- pomalé pití kávy vám dá čas na případné proložení doušků něčím k zakousnutí a tím se pro vás ranní káva stane jednoznačně přínosem jak pro vaši náladu tak pro vaše zdraví
- a konečně Aeropress si sebou můžete vzít třeba i na kolo, ideálně v cestovní verzi Aeropress Go