Co je dobré vědět o kávě - rozdíl mezi arabikou a robustou

Čerstvě pražená káva je káva, která vylučuje oxid uhličitý, po dobu 4 měsíců od data pražení. Samozřejmě záleží také na balení a způsobu skladování. Na baleních káv v supermarketu naleznete běžně datum minimální spotřeby 2-3 roky od data balení, nikoli pražení. Proto většina káv zakoupených v supermarketu chutná velmi podobně. Je důležité říct si, jakou chuť očekáváte od kávy a co je vlastně je čerstvě pražená káva.

Arabika

roste v půdě bohaté na živiny je náchylná na nemoci

chuť je komplexní, plná, s bohatým tělem

při slabším pražení ovocná až kyselá chuť na začátku

Robusta

roste prakticky kdekoliv je velmi odolná vůči nemocem

silná a hořká chuť

dvojnásobné množství kofeinu oproti Arabice

Proč většina velkých producentů praží silně, do tmava?

Protože se snaží vyhovět běžnému, nenáročnému zákazníkovi. Zákazníkovi, který od kávy očekává hořkost a sílu. Žádné tělo, žádnou „aftertaste“, dozvukovou „chuť po“.

Jak děláme kávu my?

Kávu osobně i vybíráme na plantážích

Druhů a poddruhů káv, metod zpracování a přípravy, je však dnes více a více a proto cestujeme, navštěvujeme farmy, farmáře, zpracovatelské závody, laboratoře kávy a stále se vzděláváme, ochutnáváme a vybíráme ty nejlepší a nejlahodnější kávy.

prazeni

Pražíme denně, což zaručí, že váš šálek kávy bude připraven vždy ze 100% čerstvě pražené kávy.

Toto platí i pro kasple typu Nespresso, jenž plníme výhradně čerstvě praženými kávami.

Můžete si tak vychutnat čerstvou kávu s chutí skutečného světa. Naší odměnou je především vaše spokojenost a radost nad šálkem lahodné kávy.

Žádná položka