French press se vyznačuje důrazem na perfektní zpracování každého detailu.Kvalitní borosilikátové sklo a ušlechtilá nerez ocel v kombinaci se značkou Bialetti je zárukou skvělého zážitku z přípravy i pití kávy. Tuto konvici lze použít také na přípravu čaje či bylinkového nálevu. Více
Hlavní přednosti:
- vysoce kvalitní borosilikátové sklo.
- ušlechtilá 18/10 nerez ocel.
- ergonomická rukojeť pro bezpečné uchopení.
Postup přípravy :
- Připravte si nahrubo namletou kávu v množství, které odpovídá velikosti nádoby. Na french press doporučujeme čokoládové kávy ze Strední Ameriky jako Costa Rica, Mexico nebo Guatemala. Pokud máte rádi ovocné aroma tak Tanzánni nebo Rwandu. Pro začátek doporučjueme degustačné sety kde si můžete ochutnat co Vám sedne nalezete je zde : degustační sety
- Na 0,35 l cca 30 g
- Na 0,8 l cca 65
- Na 1 l cca 80
2. Uvařte vodu a nechte ji cca 0,5 minuty odstát. Teplota tak klesne na požadovaných 93 až 94 stupňů Celsia.
3. Pomalu zalijte kávu připravenou na dně konvičky. Nechte 3 až 4 minuty odstát.
4. Ještě jednou konvičkou zamíchejte.
5. Pomalu stlačte. Hotovo.
6. Mějte trpělivost a nechte nápoj ještě 2 minuty v konvičce „vydýchat“. Chutě a vůně se naplno rozvinou.