Podlehněte chuti hořké čokolády a karamelu v jedné z nejoblíbenějších brazilských káv.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Brazílie je jedním z nejdominantnějších producentů kvalitní kávy na světě. Počátky pěstování kávy zde byly zaznamenány již v 18. století a pěstitelům se úspěšně daří dodnes.
Diamantina jednoznačně patří do "the best of" aneb toho nejlepšího z brazilských plantáží. Tato káva si právem zaslouží ohodnocení „Fine cup“, které představuje prověřenou kvalitu dle SCAA (Specialty Coffee Association of America).
Její vybraná zrna skrývají vše, co k perfektnímu šálku kávy patří. Chuť čokolády a karamelu s výraznou sladkostí a bohaté tělo s jedinečným aroma ocení opravdu každý.
Káva Brasil Cerrado doce Diamantina má jedinečný a lahodný chuťový profil. Je známá svou sladkou chutí, jemným aroma a velmi lehkou kyselostí v kombinaci s dobrým tělem. V této kávě se výrazně projevují tóny hořké čokolády, karamelu a lískových oříšků. Jedná se o přírodně zpracovanou kávu, jejíž třešně se suší na otevřených terasách na slunci, což přispívá k její výrazné chuti.
Pokud jde o oblast Cerrado, kde se tato káva pěstuje, je známá svou bujnou biologickou rozmanitostí zahrnující savany, lesy a pralesy. Tato oblast také těží z bohaté půdy, vysokých denních teplot a suchého klimatu, což je ideální pro pěstování kávy v relativně nízkých nadmořských výškách. Jedinečné podmínky pěstování v oblasti Cerrado přispívají k výjimečné kvalitě kávy, díky níž získala status chráněného označení původu. To znamená, že káva označená jako "Cerrado" musí pocházet z této oblasti. Káva z oblasti Cerrado, včetně kávy Brasil Cerrado doce Diamantina, je často oceňována pro svou jedinečnou chuť, etický původ, sledovatelnost a vysokou kvalitu.
Chuť | hořká |
---|---|
Země původu | Brazílie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | světlé (cinnamon) |
Region | Cerrado |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | hořká |
---|---|
Země původu | Brazílie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | světlé (cinnamon) |
Region | Cerrado |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |