Sladká kávička z rodinné farmy Dutra s více než 50 letou tradicí.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Fazenda Dutra je rodinná kávová farma v São João do Manhuaçu, kterou založil v padesátých letech 20. století Jose Dutra Sobrinho. Jose zdědil 1 ha půdy, o kterou pečoval více než 40 let. Když v 80. letech přišla cenová krize, viděl to jako příležitost pro koupi daší půdy a další usilovnější práci.
V září 1999 Jose zemřel, farmu odkázal svým synům Walterovi Josemu Cesaru Dutrovi a Ednilsonu Alvesovi Dutrovi, kteří pokračují ve šlépějích svého otce a pěstování kávy berou velmi vážně. Investovali do svého vzdělání, včetně studia na Illyho kávové univerzitě. Díky nově nabytým znalostem a dovednostem se v pěstování kávy natolik zdokonalili, že získali více než 80 ocenění na kávových soutěžích.
Kávovníky na farmě rostou mezi avokádovníky, zbývající neobhospodařovaná půda je zalesněna původním lesem a eukalypty.
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | čokoládové |
Země původu | Brazílie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 000 - 1 300 m n. m. |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cerrado Mineiro, Matas de Minas |
Odrůda | Red & Yellow Catuaí, Red & Yellow Catucaí, Red & Yellow Bourbon, Geisha, Yellow Pacamara, Oeiras, Maragogipe, Catiguá, IBC12 Uva, Kent, Garnica, Red Pacamara, Catucaí 2SL, India Selections 795 |
Farma | Fazenda Dutra |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | čokoládové |
Země původu | Brazílie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 000 - 1 300 m n. m. |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cerrado Mineiro, Matas de Minas |
Odrůda | Red & Yellow Catuaí, Red & Yellow Catucaí, Red & Yellow Bourbon, Geisha, Yellow Pacamara, Oeiras, Maragogipe, Catiguá, IBC12 Uva, Kent, Garnica, Red Pacamara, Catucaí 2SL, India Selections 795 |
Farma | Fazenda Dutra |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|