Fermentovaná káva plná chuti rumu, rozinek a hořké čokolády se skvěle hodí na filtr, nebo aeropress.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Farma Vila Boa se nachází v oblasti Minas Gerais, jednom z nejvyšších pohoří v jihovýchodní Brazílii, což zajišťuje ideální nadmořskou výšku pro pěstování kávy. Vila Boa se rozprostí v nadmořské výšce od 900 do 1200 m n.m. a má rozlohu 382 ha.
Farmu spravuje Monica Borges se svým manželem, která kromě vášně pro kávu je i zapálená ochránkyně životního prostředí. Jako první v regionu byla farma Vila Boa certifikována jako uhlíkově neutrální. Iniciativa farmy stát se uhlíkově neutrální byla založena na základě studie dopadu pěstování kávy na změnu klimatu. Farma uhlíkové neutrality dosáhla pomocí vysazení původní zeleně a rozdělování rostlin na oblasti pro ně nejvhodnější na pěstování. Díky tomuto postupu farma nejen že snížila svou uhlíkovou stopu, ale i zvýšila produkci kávy.
Káva je zpracována pomocí fermentace, kdy se zralé kávové třešně nasypají do dubového sudu, který se zbaví kyslíku, a nechají se zrát několik dní. Po skončení fermentace se přemístí na speciální terasy a nechají se uschnout na slunci. Díky tomuto procesu zpracování káva získá výraznou rumovo-rozinkovou chuť s tóny vysokoprocentní hořké čokolády zakončenou citronovou kyselinkou.
Chuť | hořká, sladká |
---|---|
Země původu | Brazílie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Minas Gerais |
Způsob zpracování | Fermentace |
Druh kávy | 100% arabika |