Nakup min. za 1500kč a získej naší plátěnou tašku zdarma!

Brasil Vila Boa Drum Fermentation - čerstvě pražená káva, min. 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (2)Počet hvězdiček je 5 z 5

Cena
90 Kč
1,80 Kč/g

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_6879-0

Balení
1 g

Upřesněte výběr produktu

Není skladem Sledovat dostupnost
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Fermentovaná káva plná chuti rumu, rozinek a hořké čokolády se skvěle hodí na filtr, nebo aeropress.

Více informací o kávě v popisku níže.
Více

Farma Vila Boa se nachází v oblasti Minas Gerais, jednom z nejvyšších pohoří v jihovýchodní Brazílii, což zajišťuje ideální nadmořskou výšku pro pěstování kávy. Vila Boa se rozprostí v nadmořské výšce od 900 do 1200 m n.m. a má rozlohu 382 ha.

Farmu spravuje Monica Borges se svým manželem, která kromě vášně pro kávu je i zapálená ochránkyně životního prostředí. Jako první v regionu byla farma Vila Boa certifikována jako uhlíkově neutrální. Iniciativa farmy stát se uhlíkově neutrální byla založena na základě studie dopadu pěstování kávy na změnu klimatu. Farma uhlíkové neutrality dosáhla pomocí vysazení původní zeleně a rozdělování rostlin na oblasti pro ně nejvhodnější na pěstování. Díky tomuto postupu farma nejen že snížila svou uhlíkovou stopu, ale i zvýšila produkci kávy.

Káva je zpracována pomocí fermentace, kdy se zralé kávové třešně nasypají do dubového sudu, který se zbaví kyslíku, a nechají se zrát několik dní. Po skončení fermentace se přemístí na speciální terasy a nechají se uschnout na slunci. Díky tomuto procesu zpracování káva získá výraznou rumovo-rozinkovou chuť s tóny vysokoprocentní hořké čokolády zakončenou citronovou kyselinkou.

Parametry
Chuť hořká, sladká
Země původu Brazílie
Kontinent Jižní Amerika
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Minas Gerais
Způsob zpracování suché, fermentované
Druh kávy 100% arabika
Chuť hořká, sladká
Země původu Brazílie
Kontinent Jižní Amerika
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Minas Gerais
Způsob zpracování suché, fermentované
Druh kávy 100% arabika