Sladká káva z Burundi plná chutí mandarinek a čokolády se skvěle hodí na filtr.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Burundi je malá, vnitrozemská země s ekonomickými nesnázemi, avšak s velkým potenciálem ve světě kávy. Každoročně stoupá popularita burundských káv, a to i zásluhou propojení malých farmářů ve větší uskupení, díky kterým jsou konkurenceschopnější vůči větším kávovým exportérům.
V roce 2016 vybudoval inženýr Cassien Nibaruta zpracovatelskou stanici kávy v oblasti Gitega, která leží ve výšce 1800 m n.m. Cassien vybudoval stanici tak, že každá komponenta byla promyšlena do posledního detailu. Cassien vyvinul svůj vlastní systém, který zajišťuje sledovatelnost a bezpečný sběr dat o původu kávových zrn, které opuštějí stanici.
Cassienovým cílem je produkovat co nejkvalitnější kávu za pomoci lokálních farmářů s menšími kávovými plantážemi. Díky svému zápalu a zapojování nových technologií do praxe dokázal kávu zpracovanou na mycí stabini Gaterama zařadit na trh s výběrovou kávu, díky čemuž mají místní pěstitelé vyšší příjmy.
Země původu | Burundi |
---|---|
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Gitega |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |