Výrazný zelený čaj z provincie Če-ťiang se skvěle hodí k osvěžení.
Více
Domovem tohoto výrazného zeleného čaje, známého pod názvem Mountain Mist, je jihovýchodní čínská provincie Če-ťiang. Jeho původní název se skládá ze slov Wu (horská mlha) a Lu (čerstvý, zelený). Pro tento čaj se sbírají mladé a jemné lístky a pupeny na jaře nebo na začátku léta. Nálev ze smaragdově zelených, pečlivě stočených lístků vytváří svěží a pikantní chuť. Tento vysoce aromatický čaj je ceněn zejména pro svůj osvěžující charakter.
Příprava čaje:
1 malá lžička čaje na jeden šálek. Nasypeme do sítka či šálku a zalijeme vodou 70-80°C. Necháme louhovat 3 min. Poté slijeme nebo vytáhneme sítko.
Parametry
Země původu | Čína |
---|---|
Kontinent | Asie |
Způsob balení | sypaný |
Druh čaje | zelený čaj |
Druh čaje (legislativa) | zelený čaj |
Typ čaje | jednodruhový |