Dopřejte si luxusní šálek jedné z nejlepších kolumbijských káv světa!
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Vznik společnosti Café Granja La Esperanza se datuje do roku 1945, kdy se farmář Juan Antonio Herrera rozhodl rozšířit pěstovanou odrůdu arabiky Typica o odrůdy Yellow Bourbon, Red Bourbon a Caturra. Koncem 90. let posunuli jeho synové, Rigoberto a Luis, farmu novým směrem a změnili proces pěstování na organický.
V roce 2007 si Don Rigoberto Herrera Correa pronajal kávovou farmu v oblasti Boquete v Panamě s názvem „La Carleida“, kde již o rok později získal s kávou Geisha první místo v soutěži “Best coffee of Panama”. Tento úspěch jej přiměl přivézt zpět domů do Kolumbie semena této odrůdy a tím začala nová éra v historii Granja La Esperanza a její farmy Cerro Azul.
Tato kolumbijská káva je plnohodnotnou „sestrou“ vítězné kávy z Panamy. Sbírané kávové třešně musí bez výjimky splňovat parametr „Brix 18“ (poměr cukru a vody), dále podstupují 36hodinovou fermentaci, 48hodinové sušení při průměrné teplotě 35 °C a na závěr 15denní dosoušení na slunci.
Výsledkem je opravdu jedinečná káva s hedvábným tělem, výraznou chutí s tóny borůvek, ananasu, muškátového oříšku, citronely a aromatických bylin. Dominuje výrazná sladkost s koncem kyselých jablek a citrusů. Aroma pikantní, jamajský květ, levandule, vanilka, tamarind a bílá čokoláda.
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Kolumbie |
Kontinent | Jižní Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Valle del Cauca |
Způsob zpracování | suché, fermentované |
Druh kávy | 100% arabika |
Související produkty1
