Colombia El Placer Caturra Red natural fermented – čerstvě pražená Arabika, min. 50 g
Velmi šťavnatá ovocitá káva, s tóny passion fruit, květinovým tělem a příjemnou kyselinkou grepu a dochutí kakaa. Více
Káva pochází z oblasti Valle del Cauca, která se nachází na tichomořském pobřeží země a hraničí s oblastmi Chocó, Tolima a Cauca. Údolí je považováno za jednu z nejúrodnějších oblastí Kolumbie a protéká jím řeka Cauca. Tato řeka hraje v oblasti kávy zásadní roli, neboť je základem jejich přístupu k pěstování kávy. Zemědělci v regionu si velmi dobře uvědomují význam hospodaření s vodou, ekologických zemědělských postupů a ochrany přírodních zdrojů regionu.
Příběh Sebastiána Ramíreza
Jsem Sebastián Ramírez, zakladatel projektu El Placer Farms. Na začátku jsem pracoval s kávou z mé farmy a farmy mého otce, ale postupně jsem začal zahrnovat i kávu od dalších členů rodiny. Mým cílem bylo vytvořit přímý vztah mezi námi, producenty kávy, a vámi, pražírnami, eliminovat prostředníky a nabízet kávy s jedinečným charakterem. Díky podpoře mé rodiny a dalších důležitých spolupracovníků vznikl projekt El Placer Farms, který dnes zahrnuje více farem, nikoli jen jednu.
Udržitelnost je pro nás zásadní prioritou. Na našich farmách využíváme inovativní systémy zavlažování a zaměřujeme se na přírodní a šetrné metody zpracování kávy, které minimalizují dopad na životní prostředí. Do budoucna plánujeme dále snižovat ekologickou stopu a podporovat udržitelné zemědělské postupy.
Kromě kávy se věnujeme i komunitním iniciativám, jako je záchrana opuštěných zvířat prostřednictvím naší nadace Bienestar Animal. Tato iniciativa již pomohla mnoha psům najít nový domov. El Placer Farms tak neusiluje jen o produkci výjimečné kávy, ale také o pozitivní dopad na okolní svět.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 500 – 1 744 m.n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | El Eje Cafetero, Quindio |
Farma | El Placer |
Způsob zpracování | natural, fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 500 – 1 744 m.n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | El Eje Cafetero, Quindio |
Farma | El Placer |
Způsob zpracování | natural, fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|