Název "embrujo" pochází ze španělského slova "kouzlo". Tato káva vás doslova okouzlí svým výrazným aroma a ovocnou chutí.
Více informací v popisku níže.
Více
Otec Ignacia Rodrigueze koupil první tři hektary pozemků Finca La Palmera v roce 1969. Neúnavnou prací pokračoval v rozšiřování farmy, která v době, kdy ji Ignacio zdědil, dosáhla 165 hektarů. Dnes se Ignacio stejně energicky zaměřuje na produkci výběrové kávy.
Název "embrujo" pochází ze španělského slova "kouzlo". Ignacio věří, že skutečně vynikající výběrová káva vyvolá v konzumentech "kouzlo kávy". Za tímto účelem se zaměřuje na přechod od tradičního zemědělství s klasickou kávou k speciálnějšímu pěstování výběrových káv. Ignacio vybudoval laboratoř, která mu pomůže lépe porozumět biologickým procesům a nakonec zlepšit zpracování kávy pro dosažení konzistence a maximální chuti.
V reginu Caldas má 90 % farem má rozlohu menší než 5 hektarů, La Palmera je jednou z mála velkých farem v okolí. Díky tomu jsou celoroční zaměstnavatelé místních obytvatel a svou roli berou vážně. Mají 7 ubytoven, které poskytují pracovníkům pohodlné a bezpečné prostory. Pracovníci dostávají 3 jídla denně a za práci v La Palmera dostávají příplatek. Ignacio také celoročně zaměstnává 48 žen. Tyto ženy, z nichž mnohé jsou svobodné matky a živí své rodiny, zajišťují vysokou kvalitu tříděním třešní a pergamenu, aby odstranily veškerá vadná zrna.
V La Palmera má Ignacio velkou stromovou školku, která dodává nejen kvalitní sazenice odrůd jako Geisha a Pink Bourbon, ale pěstuje také původní stínomilné stromy, které zlepšují úrodnost půdy a zdravotní stav stromů. Ignacio rád experimentuje a zkouší vysokou hustotu zalesnění u odrůdy Colombia. Kávovníky sází mnohem blíže k sobě - asi 7 500 stromů na hektar, zatímco u odrůdy Geisha je to 2 000 stromů na hektar. Také zkouší 4 různé odrůdy Geisha, aby zjistil, která roste na Finca La Palmera nejlépe. Ignacio se zaměřuje na kvalitu, takže je přirozené, že stávající odrůdy Castillo postupně nahrazuje jedinečnějšími a vysoce kvalitními odrůdami.
Igancio šetří dužinu ze zpracování promyté kávy a používá ji jako hnojivo pro kávovníky. Jeho cílem je snížit používání chemických hnojiv o 20-25 %. Jediný problém, který Ignacio s dužinou má, je její nedostatek. Pro pokrytí hnojejí a založení kompostu by potřeboval téměr její dvojnásoné množství. Proto v mikrobiologické laboratoři zkouší výzkum na půdě. V laboratoři očkují kompost mikroorganismy, které urychlí proces kompostování, vyrovnají obsah uhlíku a dusíku a celkově zvýší úrodnost kompostu. Jedna tuna kompostu zachytí až 5 tun emisí uhlíku.
Káva je výhradně ručně sbírána. Na sběr dohlíží "patron", který zajišťuje, že se sbírají pouze zralé červené třešně. Aby byla zajištěna nejvyšší kvalita třešní, platí Ignacio sběračům vyšší než běžnou cenu. Po transportu do zpracovatelského centra na farmě se třešně dají do kádě s ledovou vodou, aby se odstranily nedozrálé nebo přezrálé třešně, a poté se převezou na pohyblivé pásy, kde je ženy ručně třídí a odstraňují všechny poškozené třešně. Poté se uloží do beden a převezou do skladu, kde v závislosti na okolní teplotě fermentují 36 až 120 hodin. Poté se třešně suší v mechanických sušárnách. Použití mechanických sušiček umožňuje Ignaciovi kontrolovat teplotu a zpracovávat kávu důsledně a ve větším měřítku. Po usušení se káva ukládá do sáčků Grainpro a odpočívá, než se připraví na vývoz.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1450 – 1900 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Caldas |
Odrůda | Castillo |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1450 – 1900 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Caldas |
Odrůda | Castillo |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|