Vyzkoušejte kolumbijskou Geishu z oblasti Huila.
Více
Kávy z regionu Huila jsou aktuálním hitem v kávovém světe. A má to svůj důvod - ideální mikroklima a dedikovaní farmáři, kteří se nebojí experimentovat a posouat hranice, produkují jedny z nejzajímavějších káv.
Farmu El Diviso provozuje rodina Lasso posledních 25 let. Po svém otci Josem přebrali otěže jeho dva synové Ernesto a Adrian, kteří z farmy vybudovali experimentální a inovativní místo pro pěstování těch nejlepších výběrových káv. S jejich kávou Sidra bylo dosaženo na vítezství v soutěži World Barista Championship 2022.
Tato káva byla sklizena až v boidě, kdy dosáhla naprosté zralosti, poté byly vabrány pouze ty třeěšně, které neměly žádné kazy, omyly se a následně se nechaly oxidovat. Poté následovala 24hodinová fermentace. Společně s třešněmi se fermentuje i mossto, šťáva z kávových plodů, která dodá do fermentace další cukr. Následně se třešně zbaví dužiny a nechají se fermentovat dalších 60 hodin, kdy je proces zastaven pomocí horké vody. Promytá zrna se nechají sušit, dokud nedosáhnou vlhkosti 11 %.
Geisha (známá také jako Gesha) je známá pro svou výjimečnou kvalitu chuti v šálku, zejména pokud se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách. Odrůda pochází z etiopských krajových káv a byla sesbírána v etiopských kávových lesích ve 30. letech 20. století. Název údajně pochází z etiopského lesa Gori Gesha.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 780 - 1 900 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Huila |
Odrůda | Geisha |
Farma | Finca El Diviso |
Způsob zpracování | Washed Mossto |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 780 - 1 900 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Huila |
Odrůda | Geisha |
Farma | Finca El Diviso |
Způsob zpracování | Washed Mossto |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|