Šťavnatá kolumbijská káva s chutí hroznů, grepu a marcipánu.
Více informací v popisku níže.
Více
Mezi více než 20 regiony produkujícími kávu leží region Cauca na jihozápadě země. Zde najdete Finca Patio Bonito konkrétně v obci Caldono. Tato rodinná farma patří Carlosi Arturovi Trujillovim ale vede ji jeho dcera Paola.
Paola původně studovala na univerzitě v Manizales a má vystudovaný obor chemický inženýr. Jakmile se však začala angažovat v rodinném podnikání – zamilovala se do kávy a přešla k vedení celé farmy.
Dnes má farma 11 hektarů, ze kterých 9 ha se využívá na pěstování kávovníků. Aktuálně je na ploše asi 45 000 stromů odrůdy Castillo, Colombia, Pink Bourbon a Wush Wush. Kávy na
farmy jsou pečlivě ručně sbírány. V případě odrůdy Pink Bourbon se ručně třešně sbírají až kyž jsou plně zralé a mají zářivě růžovou barvu. Třešně se následně dále třídí, a poté se anaerobně fermentují s kvasnicemi po dobu 90 hodin.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1570-1650 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cauca |
Odrůda | Pink Bourbon |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1570-1650 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cauca |
Odrůda | Pink Bourbon |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|