Kolumbijská specialitka z vyhledávané oblasti Huila zpracovaná termálním šokem.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Jednou z nejznámějších oblastí Kolumbije pro pěstování kávy je Huila. V Huile se skvěle zkombinovala úrodná půda, vysoká nadmořská výška a ideální klima pro pěstování výběrové kávy.
V této oblasti se nachází i Finca Las Flores, kterou obhospodařuje rodina Ayure. Začínali v 90. letech minulého století s 18 000 kávovníky a postupně se rozrostli až na dnešních 90 000 stromů. Rodina Ayure se pouští do pěstitelských výzev a experimentuje s kávovými odrůdami a různými typy zpracování kávy. Díky tomu mají úrodu mikrolotů z odrůd jako jsou Pink Bourbon, Tabi, Java, Maracaturra, nebo Chiroso. Odrůda Chiroso byla v Kolumbii znovuobjevena počátkem tisíciletí a je výhradně pěstovaná pouze v Kolumbii. Její popularita prudce vzrostla, když káva Chiroso vyhrála v roce 2014 soutěž Cup of Excellence.
Tato káva byla zpracována metodou termálního šoku, kdy pro dokončení fermentace se kombinuje horká a ledová voda, co umožňuje otevření pórů a zachycení volatilních látek uvnitř zrna.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 750 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Huila |
Odrůda | Chiroso |
Způsob zpracování | Natural Thermal Shock |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1 750 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Huila |
Odrůda | Chiroso |
Způsob zpracování | Natural Thermal Shock |
Druh kávy | 100% arabika |