💚🎄VÁNOČNÍ KÁVY, ČAJE A SETY🎄💚

Colombia Finca Las Flores Huila Natural Thermal Shock - čerstvě pražená káva, min. 50 g


Cena
200 Kč
4 Kč/g

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_2061-0

Balení
1 g

Upřesněte výběr produktu

Skladem
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Kolumbijská specialitka z vyhledávané oblasti Huila zpracovaná termálním šokem.

Více informací o kávě v popisku níže.
Více

Jednou z nejznámějších oblastí Kolumbije pro pěstování kávy je Huila. V Huile se skvěle zkombinovala úrodná půda, vysoká nadmořská výška a ideální klima pro pěstování výběrové kávy.

V této oblasti se nachází i Finca Las Flores, kterou obhospodařuje rodina Ayure. Začínali v 90. letech minulého století s 18 000 kávovníky a postupně se rozrostli až na dnešních 90 000 stromů. Rodina Ayure se pouští do pěstitelských výzev a experimentuje s kávovými odrůdami a různými typy zpracování kávy. Díky tomu mají úrodu mikrolotů z odrůd jako jsou Pink Bourbon, Tabi, Java, Maracaturra, nebo Chiroso. Odrůda Chiroso byla v Kolumbii znovuobjevena počátkem tisíciletí a je výhradně pěstovaná pouze v Kolumbii. Její popularita prudce vzrostla, když káva Chiroso vyhrála v roce 2014 soutěž Cup of Excellence.

Tato káva byla zpracována metodou termálního šoku, kdy pro dokončení fermentace se kombinuje horká a ledová voda, co umožňuje otevření pórů a zachycení volatilních látek uvnitř zrna.

Parametry
Země původu Kolumbie
Kontinent Jižní Amerika
Nadmořská výška 1 750 m n.m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Huila
Odrůda Chiroso
Způsob zpracování Natural Thermal Shock
Druh kávy 100% arabika
Země původu Kolumbie
Kontinent Jižní Amerika
Nadmořská výška 1 750 m n.m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Huila
Odrůda Chiroso
Způsob zpracování Natural Thermal Shock
Druh kávy 100% arabika

Naposledy navštívené1