- Vychutnejte si lahodné citrusové tóny grepu a červeného pomeranče doplněné jemnou hořkostí tmavé čokolády.
Historie pěstitela
- Javier Jimenez Lasso pochází z kolumbijského departementu Tolima.
- Je nejstarší z rodiny s pěti sourozenci, vyrůstal obklopen kávovými plantážemi a ponořen do práce na kávovém poli.
- Od svého otce se naučil vše, co souvisí s produkcí kávy.
- V roce 1997 přijel Javier do kávové oblasti Huila pracovat jako sběrač kávy a rozhodl se zůstat v okrese Garzón a mít zde vlastní kávovou farmu.
- Javier pracoval přibližně 20 let, aby si mohl koupit svou farmu, díky všem rokům práce a veškerému úsilí společně se svou ženou a dětmi dosáhl svého cíle a mohl si splnit svůj sen: mít vlastní kávovou farmu a produkovat kvalitní kávu.
- V roce 2018 koupil farmu la Esmeralda, která se nachází na stezce Pan de Azúcar.
- Javier se rozhodl koupit tuto farmu kvůli podmínkám, které nabízí: půdě, poloze, topografii a produkci, a velmi se mu zalíbila a viděl potenciál, který by z ní mohl získat. V současné době se na farmě La Esmeralda pěstuje káva odrůd Colombia, Caturra a Supremo.
- V La Esmeralda se káva vždy zpracovávala tradičním způsobem, a to až do poloviny roku 2020 a 2021, kdy Javierův nejstarší syn, který je zemědělským inženýrem, navrhl svému otci, aby mu umožnil provést testy a studie s různými metodami a technikami zpracování kávy, a mohl tak vytvořit ideální protokol zpracování, který by se přizpůsobil podmínkám pro kávu na farmě.
Parametry
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1680 - 1720 m.n.m |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Huila |
Farma | La Esmeralda |
Způsob zpracování | Promytá fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1680 - 1720 m.n.m |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Huila |
Farma | La Esmeralda |
Způsob zpracování | Promytá fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|