Jedinečná káva zpracovaná karbonickou macerací plná ovocné chuti.
Více informací v popisku níže.
Více
Farma Monteblanco se nachází ve vesnici La Tocora, obklopené přírodním národním parkem Cueva de los Guácharos. Monteblanco se nachází v oblasti s průměrnou teplotou mezi 16 a 22 stupni, se světelností 1700 hodin ročně, která umožňuje využití světla pro pěstování kávy. Půdy jsou převážně sopečného původu, bohaté na dusík. Díky častým bílým mrakům, které se přelívají přes vrcholky hor získala farma svůj název "Monteblanco".
Rodinnou farmu Monteblanco vede Rodrigo Sánchez Valencia, který pokračuje v tradici započaté svým dědečkem. Na ploše 14 hektarů pěstuje odrůdy jako Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra Purple a Caturra Red. Část farmy je také vyhrazena pro sušení kávy a promývací stanici. Kromě toho se zde nachází chladicí zařízení, které zaručuje stabilní teplotu 10 až 14 °C pro studenou fermentaci.
Kromě Monteblanca má Rodrigo ještě další dvě farmy:La Loma and El Progreso. Pro jejich správu byla založena společnost Aromas del Sur. V roce 2017 vybudoval se svým týmem na ostrově La Loma laboratoř pro pražení vzorků a hodnocení kvality sesbíraných káv. V letech 2017 a 2018 se káva Monteblanco umístila na prvním, respektive druhém místě v programu Yara Champion a v roce 2019 zvítězila v soutěži Roasters United.
Karbonická macerace - promytá
Poté, co se káva dostane do zpracovatelského prostoru, je dána do kádě s vodou, aby se protřidily listy, přezrálé a nedozrálé třešně od těch ideálně zralých. Po vytřízení se káva uloží do plastových zásobníků a nechá se 70 hodin fermentovat za vstřikování CO2. To přispívá ke zvýšení sladkosti kávy a komplexnosti výsledného nápoje. Navíc se v šálku zintenzivní ovocné tóny. Změny v této první fázi jsou spíše enzymatické.
Poté se káva zbaví dužiny a znovu se vloží do zásobníků s spolu se šťávou z kávovníkových třešní bohatou na cukry a mikroorganismy. Tyto zásobníky jsou hermeticky uzavřeny, aby se zahájila fermentace, která díky mikroorganismům začne metabolizovat cukerné řetězce mucinu, čímž se vyvinou lepší aromatické vlastnosti a kyselost. Vstřikuje se CO2, který vytěsňuje kyslík v zásobníku, což vede k maceraci. Tento proces trvá 70 až 94 hodin a celková doba frermentace činí 140 až 188 hodin.
Poté se káva promyje a nechá se sušit 18-22 dní.
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1450 – 1900 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Caldas |
Odrůda | Castillo |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Kolumbie |
---|---|
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1450 – 1900 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Caldas |
Odrůda | Castillo |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|