😍 ❤️ OCHUTNEJTE NAŠICH 6 KÁVOVÝCH NOVINEK ❤️ 😍

Colombia Monteblanco Nectar Citrullus washed - čerstvě pražená káva Arabika, min. 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 3 z 5

Cena
167,50 Kč
3,35 Kč/g

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_4851-0

Upřesněte výběr produktu

Skladem
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Jedinečná káva zpracovaná karbonickou macerací plná ovocné chuti.

Více informací v popisku níže.
Více

Farma Monteblanco se nachází ve vesnici La Tocora, obklopené přírodním národním parkem Cueva de los Guácharos. Monteblanco se nachází v oblasti s průměrnou teplotou mezi 16 a 22 stupni, se světelností 1700 hodin ročně, která umožňuje využití světla pro pěstování kávy. Půdy jsou převážně sopečného původu, bohaté na dusík. Díky častým bílým mrakům, které se přelívají přes vrcholky hor získala farma svůj název "Monteblanco".

Rodinnou farmu Monteblanco vede Rodrigo Sánchez Valencia, který pokračuje v tradici započaté svým dědečkem. Na ploše 14 hektarů pěstuje odrůdy jako Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra Purple a Caturra Red. Část farmy je také vyhrazena pro sušení kávy a promývací stanici. Kromě toho se zde nachází chladicí zařízení, které zaručuje stabilní teplotu 10 až 14 °C pro studenou fermentaci.

Kromě Monteblanca má Rodrigo ještě další dvě farmy:La Loma and El Progreso. Pro jejich správu byla založena společnost Aromas del Sur. V roce 2017 vybudoval se svým týmem na ostrově La Loma laboratoř pro pražení vzorků a hodnocení kvality sesbíraných káv. V letech 2017 a 2018 se káva Monteblanco umístila na prvním, respektive druhém místě v programu Yara Champion a v roce 2019 zvítězila v soutěži Roasters United.

Nectar Citrullus promytá metoda

Tato jedinečná metoda fermentace začíná vytvořením mateřské kultury za použití nektaru z tropického ovoce, zejména z čeledi Citrullus (meloun, vodní meloun), který zvyšuje přirozenou sladkost kávy a vysoký obsah Brix. S tímto nektarem z tropického ovoce a cukry se kultivují a mísí mikroorganismy, jako jsou laktobacily a saccharomyces cerevisiae. Ovocná směs nejenže přispívá k chuti, ale také dodává potřebnou energii pro fermentaci a zvyšuje obsah cukru v kultuře tak, aby odpovídal stupňům Brix zpracovávané kávy.

Kávové třešně se poté nechají 190 hodin fermentovat spolu s touto mateřskou kulturou. Tento pečlivý proces kvašení zajišťuje, že se hodnoty Brix udržují nad 6 a pH nad 4, což umožňuje rozvoj výrazného a komplexního chuťového profilu. Výsledkem je káva s tóny melounových bonbonů, melounové šťávy, červených malin, citronové kyselosti a středně silného těla, to vše při zachování základní chuti kávy.

Kávové třešně se před zpracováním s ovocnou fermentační kulturou měří na obsah cukru, jakmile dorazí do mlýna v Monteblancu. Třešně se pak před uložením do 200litrové uzavřené nádrže zbaví nečistot. Do uzavřené nádrže se přidá 80 litrů kultury, která byla předtím fermentována s ovocem, a káva se dále fermentuje 150 hodin. Během tohoto procesu tým průběžně měří, zda prostředí neklesne pod 6 stupňů Brix nebo pod pH 4. Káva se poté přesune do sušírny, kde se suší 2-3 dny na přímém slunci a poté 15-18 dní pod stíněným přístřeškem, dokud nedosáhne 10-11% vlhkosti.

Parametry
Země původu Kolumbie
Kontinent Jižní Amerika
Nadmořská výška 1450 – 1900 m n. m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Caldas
Odrůda Castillo
Způsob zpracování suchá (natural)
Druh kávy 100% arabika
Země původu Kolumbie
Kontinent Jižní Amerika
Nadmořská výška 1450 – 1900 m n. m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Caldas
Odrůda Castillo
Způsob zpracování suchá (natural)
Druh kávy 100% arabika

Naposledy navštívené1