To nejšťavnatější co na keři bylo :) Zrn Peaberry je na každém keři opravdu jen poskrovnu, o to však intenzivnější je jejich chuť.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Káva Cuba Caracolillo je známá svým intenzivním aroma, hladkou texturou a tóny tmavé čokolády. Pěstována v ideálním mikroklimatu na horských planinách Kuby. Pečlivé hospodaření ve státních kooperativách a pěstování pod lesním porostem v bohaté půdě je zárukou skutečné kvality. Unikátní fazolový tvar zrna Caracolillo se sklízí tradičními metodami. Káva je certifikována Humaniterra, což naznačuje závazek k etickému a udržitelnému způsobu produkce.
Tvar kávových zrn zvaný Caracolillo (Peaberry) se objevuje na koncích větví keřů nebo v jejich velmi vysoké části na špičkách. Kvůli svému umístění nedosahují potřebné kapacity pro svůj normální růst, a proto se vytváří jedno spojené zrno. Caracolillo je zrno vysoce ceněné pro to, že je vyzrálé chuti, mnohem intenzivnější, koncentrovanější chuti a nabírá více kyselosti, aby bylo kávou, která dostává více světla a vody z deště. I v procesu pražení zrna upřednostňuje jeho tvar, protože v průběhu pražení dosahuje rovnoměrnějšího pražení. Toto zrno není příliš časté a vychází s méně než 10% pravděpodobností, takže je třeba při výběru zrna a manipulaci s ním postupovat opatrněji. Je proto dražší, i když pochází ze stejné rostliny a oblasti.
Cuba Caracolillo je velmi vyvážená s příjemnou vůní, je charakteristická kořenitostí a zanechává dlouhotrvající a bohatý pochuť. Je to unikátní káva, která odráží vášeň a energii kubánského lidu. Díky svému zvláštnímu peaberry zrnu z oblasti Guantánamo nabízí silnou chuť, výrazné aroma a vysoký obsah kofeinu s čokoládově oříškovým krémovým finišem.
Chuť | hořká |
---|---|
Aroma | čokoládové |
Země původu | Kuba |
Kontinent | Severní Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Sierra Maestra |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|