Vyvážená sladko-kyselá káva s čokoládovými tóny.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Na konci 80. let minulého století se ze Švýcarska přistěhoval Ulrich Baltensberger s vidinou založení kávové plantáže. Pro svou farmu zvolil provincii Ocoa v Central Cordillera, která je známá pro ideální klima na pěstování kávy. Po téměř 40 letech farmu spravuje jeho syn Samuel s manželkou Anou, kteří postupně do provozu farmy zapojují i jejich syna Tiaga. Ulrichův sen o rodinné kávové plantáži tak stále pokračuje.
Na farmě soustavně pracuje 25 zaměstnanců, kteří dohlížejí na to, aby se produkovala káva co nejvyšší kvality. K nim se v období sklizně připojí až 150 dalších pomocných sběračů.
Od svého založení byla Finca Ibonna vždy místem, kde biodiverzita, ekologické postupy a vysoké sociální standardy hrají ústřední roli.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Chuť momentálního pražení je přesně taková, jakou máme u Ibonny rádi. Je silná, lehce zemitějších tónů. Do toho se ale prominuje sladkost nugátu s jemností pistácií. Každý, kdo má rád silnější kávy musí této Dominice přijít na chuť.
Věřím, že vás tato várka nadchne stejně, jako mě!
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | kořeněné |
Země původu | Dominikánská republika |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | San José de Ocoa |
Odrůda | Caturra, CatuaiObta, Tupi, CR-95, Lempira, Cuscatleco |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |