El Salvador Finca Las Brisas Honey Double Fermentation – čerstvě pražená káva, min. 50 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(2)Počet hvězdiček je 5 z 5
Cena
105 Kč
2,10 Kč/g

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_4632-0

Balení
1 g

Upřesněte výběr produktu

Skladem
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Vyzkoušejte experimentální novinku vytvořenou pod taktovkou Carlose Poli s plnou chutí jablek, tmavé čokolády a karamelu.

Více informací o kávě v popisku níže.
Více

Carlos Pola má kávu v krvi – jeho rodina se věnuje pěstování kávy po generace. Na prahu dospělosti začal pracovat v textilním průmyslu, kde se naučil jednotlivé kroky mechanizace, kvality a kontroly práce, které později zužitkoval na své plantáži. V roce 2012 se pěstování kávy začal věnovat naplno. Do praxe na farmě zařadil udržitelné a ekologické postupy, snížil využití pesticidů a hnojiv na základě studia vědeckých poznatků se zapojením svých zkušeností. Na farmách vysadil speciální houby, které žijí v symbióze s kávovníky, díky kterým se do půdy dostává více dusíku a fosforu.

Jeho vizí je produkovat unikátní kávu díky postupům kontroly kvality, efektivity a správy dat, které se naučil v textilním průmyslu. Farma Finca San Antonio má vlastní laboratoř, ve které Carlos experimentuje s novými metodami zpracování kávy a kde edukuje své zaměstnance, aby kávě naplno rozuměli. Carlos experimentuje s fermentací kávy od roku 2016. V souladu se svým zaměřením na ekologicky šetrné metody používá Carlos pouze procesy honey, natural a fermentace, aby pomohl snížit spotřebu vody na své farmě. Jakákoli voda použitá při zpracování se dále využije, aby se snížil dopad na životní prostředí. Voda použitá při anaerobní fermentaci se dále využije k výživě hub, které pomáhají dodávat živiny do půdy.

Jakmile kávové třešně plně dozrají, ručně se sesbírají a vloží se do plastových sudů se speciálním ventilem, díky kterému se odsaje vzduch a kávové třešně jsou v anaerobním prostředí. Po fermentaci se kávové třešně omyjí, oloupu a nechá se na nich tenká vrstva mucinózní dužiny. Po usušení se kávová zrnka přesunou do Santa Any, kde se připraví na transport.

Parametry
Chuť sladká
Země původu Salvador
Kontinent Střední Amerika
Nadmořská výška 1 350 m n.m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Apaneca-Ilamatepec Mountain Range
Farma Finca San Antonio
Způsob zpracování honey, Anaerobní
Druh kávy 100% arabika

Alternativní produkty6