Ochutnejte lahodně sladký Djimmah.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Etiopie je považována za pravlast kávy. Existují úvahy, že slovo káva je odvozeno právě od etiopské provincie Kaffa. Káva Djimmah se pěstuje v oblastech Illubabor a Kaffa ve výšce od 1300 do 1800 m n. m.
Úrodné kopce daly vzniknout kávě, která nabízí intenzivní sladkost s tóny podobnými vínu. Má bohaté, hluboce aromatické tělo a komplexní zemitý konec.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Etiopskou kávu máme všichni zafixovanou jako kyselou a ovocitou. Ovšem Djimmah je výjimka potvrzující pravidlo. Najdeme zde zemité tóny buráků, hořkost kakaa a jemnou karamelovou sladkost. Mírnou aciditu přináší chuť grepu.
Doporučuji všem, co chtějí vyzkoušet kávu z Afriky, přitom nemají rádi výrazně kyselé kávy.
Chuť | kyselá |
---|---|
Aroma | karamelové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Illubabor|Kaffa |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | kyselá |
---|---|
Aroma | karamelové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Illubabor|Kaffa |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|