Ochutnejte organickou etiopskou kávu plnou sladkých tónů černých třešním, manga, ibišku a tmavé čokolády.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Káva pochází od drobného farmáře Mustefy Abakenoho, který vlastní 18 hektarů půdy poblíž města Agaro v reginu Jimma v západní Etiopii. Jeho farma se nachází v nadmořské výšce 2 040 m n. m. a je osázena odrůdami kávy z výzkumného centra Jimma.
Mustefa se stále snaží o zlepšování svých postupů, a proto si v roce 2020 zakoupil kvalitní měřič vlhkosti, díky které může zajistit homogenní vlhkost zrn před jejich skladováním. V současné době školí farmáře v oblasti správné zemědělské praxe (GAP), aby zlepšil kvalitu jejich kávy a celkovou výnost.
Mustefa polovinu své úrody zpracuje promytou metodou ve stanici Beshasha a druhou polovinu suchou metedou ve stanici Kabira. Zpracovatelská stanice Beshasha slouží jak pro Mustefovu vlastní produkci, tak pro zpracování kávy od sousedních pěstitelů, přičemž odrůdy od lokálních farmářů jsou uchovávány odděleně. Aby Mustefa mohl zpracovávat i kávu od ostatních farmářů v okolí, musel v roce 2020 rozšířit svoji kapacitu získáním druhé mycí stanice s názvem Kabira. Všichni pěstitelé, s nimiž Mustefa spolupracuje, jsou jeho sousedé, přičemž každý z nich vlastní 4 až 10 hektarů půdy.
Vzhledem k rozdílům v poloze a specifickém mikroklimatu se stanice Beshasha specializuje převážně na promyté zpracování kávy, zatímco Kabira, která disponuje větší plochou pro sušicí postele, se více věnuje suchému zpracování kávy.
Chuť | sladká |
---|---|
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 2 040 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Jimma |
Odrůda | Kent |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | sladká |
---|---|
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 2 040 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Jimma |
Odrůda | Kent |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
sam Ověřená recenze
Kladyvážne výborná a lahodná káva, nasládla, jemný prechod tónov chutí, asi môj nový favorit
Zápory
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|