Nádherně květinové aroma s bohatými tóny hrozna a komplexní sladkostí.
Více
Oblast Yirgacheffe je známá pro vysoce kvalitní kávy, které jsou ručně sbírány. Sběrači rotují mezi stromy každých 8 až 10 dní, aby kávovým třešním dopřáli dostatek času pro dozrání. Teprve v plné zralosti jsou třešně sesbírány. Sběrač v průměru sklidí 50 až 100 kilo kávových třešní a podle sesbírané váhy je sběrač zaplacen. Poté jsou kávové třešně převezeny do zpracovatelské stanice Koke.
Káva zpracovaná suchou metodou se nejdříve ručně vytřídí a poté je umístěna na vyvýšené postele, na kterých se nechají třešně na slunci usušit. Tento proces trvá přibližně 3 týdny a při velmi slunečných dnech se přes třešně nátáhne plachta, aby nedošlo k příliš rychlému vysušení kávových třešní. Díky tomuto procesu získá káva velmi čistou, ovocnou chuť plnou sladkých tónů nektarinek, jahod a tropického ovoce.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Yirgacheffe |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |