Nádherně květinové aroma s bohatými tóny hrozna a komplexní sladkostí.
Více
Oblast Yirgacheffe je známá pro vysoce kvalitní kávy, které jsou ručně sbírány. Sběrači rotují mezi stromy každých 8 až 10 dní, aby kávovým třešním dopřáli dostatek času pro dozrání. Teprve v plné zralosti jsou třešně sesbírány. Sběrač v průměru sklidí 50 až 100 kilo kávových třešní a podle sesbírané váhy je sběrač zaplacen. Poté jsou kávové třešně převezeny do zpracovatelské stanice Koke.
Káva zpracovaná suchou metodou se nejdříve ručně vytřídí a poté je umístěna na vyvýšené postele, na kterých se nechají třešně na slunci usušit. Tento proces trvá přibližně 3 týdny a při velmi slunečných dnech se přes třešně nátáhne plachta, aby nedošlo k příliš rychlému vysušení kávových třešní. Díky tomuto procesu získá káva velmi čistou, ovocnou chuť plnou sladkých tónů jahod a tropického ovoce.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Yirgacheffe |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Yirgacheffe |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|