Ethiopia Yirgacheffe Adado - čerstvě pražená káva, min. 50 g

Upřesněte výběr produktu
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.

Skladem
ks

Nádherně květinové aroma s bohatými tóny hrozna a komplexní sladkostí.
Více

Oblast Yirgacheffe je známá pro vysoce kvalitní kávy, které jsou ručně sbírány. Sběrači rotují mezi stromy každých 8 až 10 dní, aby kávovým třešním dopřáli dostatek času pro dozrání. Teprve v plné zralosti jsou třešně sesbírány. Sběrač v průměru sklidí 50 až 100 kilo kávových třešní a podle sesbírané váhy je sběrač zaplacen. Poté jsou kávové třešně převezeny do zpracovatelské stanice Koke.

Káva zpracovaná suchou metodou se nejdříve ručně vytřídí a poté je umístěna na vyvýšené postele, na kterých se nechají třešně na slunci usušit. Tento proces trvá přibližně 3 týdny a při velmi slunečných dnech se přes třešně nátáhne plachta, aby nedošlo k příliš rychlému vysušení kávových třešní. Díky tomuto procesu získá káva velmi čistou, ovocnou chuť plnou sladkých tónů nektarinek, jahod a tropického ovoce.

Z aktuálního cuppingu našeho baristy

Jemná smetanově ovocitá chuť jahodového milkshake, tak by se dala tato etiopská káva popsat. Sladkost javorového sirupu a broskví podtrhuje komplexnost chutí. Intenzitu dodává chuť manga s lehkou příměsí ananasu.
Parametry
Chuť sladká
Aroma květinové
Země původu Etiopie
Kontinent Afrika
Nadmořská výška 1800 m n.m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Yirgacheffe
Způsob zpracování suchá (natural)
Druh kávy 100% arabika