Exclusive - degustační set čerstvě pražených káv, 150 g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(2)Počet hvězdiček je 5 z 5
Cena
1 249 Kč

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_423

Upřesněte výběr produktu

Skladem
ks

Degustační set obsahuje 3x50 g čerstvě pražené kávy.

Detailní informace o produktech si můžete přečíst v popisku jednotlivých káv. Více

Hledáte něco ojedinělého? Top balík nejexkluzivnějších káv je to pravé pro kávové nadšence, kteří ocení prvotřídní kvalitu, jedinečné zpracování nebo lokalitu, odkud káva pochází. Dopřejte si a zažijte nezapomenutelné momenty s výběrovým šálkem kávy.

Degustační set obsahuje 3x50 g čerstvě pražené kávy:

Hawaii Kona Extra Fancy
Světově ceněnou kávu Hawaii Kona pěstují farmáři na úpatích sopek Hualalai a Mauna Loa v oblasti Kona na ostrově Hawaii. Vysoce kvalitní a jedinečná káva je jednou z nejdražších na světě a řadí se bok po boku takové kávě, jako je Jamaica Blue Mountain.

Pro pěstování kávy jsou na Hawaii ideální slunečné podmínky, každodenní přeháňky a vulkanická půda bohatá na živiny. První kávovník byl vysazen už roku 1828, kdy Samuel Ruggles přivezl několik brazilských kávovníkových řízků. Kávovníkům se začalo dařit a pěstování kávy se na ostrově zachovalo až dodnes, a to hlavně na rodinných farmách.

Hawaii Kona je skvost, který vás osloví lehkým tělem se střední kyselinkou s tóny grepu a zároveň příjemnou sladkostí kiwi. To prostě musíte zažít!

Cibetková káva Kopi Luwak Takengon Aceh

Pro všechny milovníky zážitků. Cibetková káva je něco pro vás!
Název se skládá z indonéského Kopi (káva) a Luwak (cibetka). 100% cibetkovou arabiku zajišťujeme přímo od námi osobně prověřených sběračů z Indonésie. Zárukou je maximální požitek z této čerstvé speciality od volně žijících cibetek. Kávu dovážíme z indonéských plantáží Sidikalang, Sumbawa, Lampung, Jember, Sulawesi a Kintamani.

Díky cibetkám je tato káva jednou z nejvzácnějších káv světa. Proto ji pro vás pečlivě a s láskou pražíme. Vychutnejte si hořkou cibetkovou arabiku s kyselinkou podobnou šťovíku spojenou s hořkostí grepu a kakaa z oblasti západní Sumatry, konkrétně z regentství Aceh a v něm ležícího města Takengon. Zážitek z exkluzivní, výrazné a lahodné chuti je nezapomenutelný.

A jak taková cibetková káva vzniká?
Noční tvor zvaný Ovíječ skvrnitý (Paradoxurus hermaphroditus) neboli cibetka je kunovitá šelma, podobná kočce, vážící v dospělosti zhruba 4 kg. Živí se převážně hmyzem, hlodavci, drobnými ptáky a nepohrdne tropickými plody. Ve dne ji lze spatřit velmi zřídka, proto je její výskyt na jednotlivých plantážích těžké pozorovat.

Cibetky v noci kávová zrna pozřou a káva pak projde procesem fermentace v jejich trávícím traktu. Sběrači musí pátrat v lesích po cibetkovém trusu, který proberou, naleznou v něm plody kávovníku a odstraní obal peckovice z nepoškozených zrn.

Traduje se, že si cibetky vybírají pouze ta nejlepší zrna, a proto je cibetková káva takovým skvostem. Avšak pravým důvodem její jedinečnosti je fermentace v žaludku cibetek, při které zrna ztratí původní hořkost a po vyloupání ze slupky získají zvláštní jemnou chuť a atraktivní aroma.

V současnosti nalezneme kávovníkové plantáže s cibetkami na ostrově Bali, Sulawesi, Sumatra (Lampung) i na západní Jávě.

Není cibetka jako cibetka
Cibetková káva, nabízená na trhu, je získávána různými způsoby, což se podepisuje nejen na její kvalitě, ale i ceně. Nejetičtějším a zároveň nejdražším je výše popisovaný a námi podporovaný způsob sbírání kávových zrn z trusu cibetek, které žijí zcela přirozeně ve volné přírodě.

Další způsob získávání kávových zrn z trusu je od cibetek uvězněných v klecích. Cibetky jsou drženy v zajetí za nehumánních podmínek, a proto káva, která prochází fermentací uvnitř trávícího systému těchto vystresovaných a často podvyživených zvířat, nedosahuje zdaleka požadované kvality.

Pro vysoký zájem o tuto specialitu se rozmohla taktéž umělá fermentace kávových zrn. Zrna se nakládají do směsi podobné stravě cibetek a poté jsou nabízena jako cibetková káva. Ale ani toto, jistě dobře míněné, zpracování nemůže zajistit kvalitu, jakou získává káva díky enzymům v trávícím ústrojí volně žijících šelem.

U nás zakoupíte pouze pravou cibetkovou kávu, kterou zajišťujeme osobně u indonéských sběračů. Trus cibetek je sbírán ve volné přírodě, kde zvířata netrpí, ale žijí přirozeným životem ve své krajině.

Trocha historie
Cibetková káva byla údajně uvedena na trh koncem 19. století rodinou Widjaja pocházející z města Jakarta na sopečném ostrově Jáva. V těchto dobách se první cibetková káva prodávala za nemalé částky holandským úředníkům, jelikož byla Indonésie kolonií Nizozemců až do 2. sv. války. Úředníci cenili tuto speciální kávu pro její mimořádné vlastnosti, jako je chuť a vůně.

A jak vůbec někoho napadlo pít kávu, kterou sesbíral v cibetkovém trusu? „To už patří k indonéské kultuře", vysvětluje Shenny Widjaja. „Tady nepřijde nazmar vůbec nic" dodává.

Jamaica Blue Mountain
Historie pěstování kávy na Jamajce je jako příběh z knihy. V roce 1728 Sir Nicholas Lawes, pozdější guvernér Jamajky, přivezl první kávovníky z francouzského Martiniku. Země byla pro tuto odrůdu ideální a o devět let později Jamajka exportovala již přes 37 tun kávy.

Mezi roky 1728 a 1768 se kávový průmysl rozvinul především v podhůří St. Andrew, ale postupně se pěstování kávy rozšířilo do Blue Mountains. Zdejší půda je tropická, mírně kyselá, obohacená o sopečný popel. Obsahuje organické látky, které pomáhají zadržovat v půdě vlhkost, a tak ideálně okysličovat kořenový systém kávovníků.

Tato káva je vynikajícím výběrem zrn té nejlepší, světově ceněné arabiky z Jamajky. Má úžasné, plné tělo s jemným aroma, lehce kyselou a výjimečně lahodnou chuť s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.

Parametry
Aroma kombinace více aromat
Země původu kombinace více zemí
Kontinent kombinace více kontinentů
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Způsob balení degustační set
Region kombinace více regionů
Způsob zpracování promytá (washed)
Druh kávy 100% arabika