Káva s tóny višní, karamelu a tmavé čokolády pěstovaná farmáři z uskupení COCAFCAL.
Více
Omar Rodríguez Interiano založil v roce 1999 společnost Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL), aby mohl ostatním farmářům v regionu předat své Know-how o pěstování výběrové kávy a marketingu. Dnes má COCAFCAL více než 950 členů v 16 komunitách Copánu.
COCAFCAL udržuje partnerství s finančními institucemi na národní i mezinárodní úrovni, díky čemuž mají přístup k úvěru na nákup kávových třešní. Spolupráce s Texas A&M University umožňuje výzkum kávy a poskytuje farmářům přístup k novým informacím a dovednostem. Členové COCAFCAL mají navíc přístup ke vzdělání prostřednictvím Universidad Nacional Autónoma de Honduras, které vytvořilo první virtuální univerzitu v západním Hondurasu. Jedná se o první univerzitní centrum pro výuku na dálku na honduraském venkově.
COCAFCAL také investuje do místních komunit. Financují opravy ulic, podporují školy pro producenty, fotbalové programy pro místní děti a umožňují ochutnávky kávy. Přispěli místním zdravotním střediskům a poskytují peníze na dopravu na lékařské kliniky v naléhavých případech. Financují také lékařské kliniky, které cestují do odlehlých oblastí a poskytují základní zdravotní a zubní péči.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Aktuální chuť Hondurasu nadchne každého, kdo je milovníkem jemných sladkých káv. Ze začátku cítíme smetanovou jemnou, která se v těle promění v čokoládovou a after taste ukáže hořké tóny karamelu a kakaa.
Země původu | Honduras |
---|---|
Kontinent | Střední Amerika |
Nadmořská výška | 1300-1600 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Las Capucas, San Pedro |
Odrůda | Bourbon, Catuaí, Caturra, IHCAFE 90, Lempira, Pacas |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Honduras |
---|---|
Kontinent | Střední Amerika |
Nadmořská výška | 1300-1600 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Las Capucas, San Pedro |
Odrůda | Bourbon, Catuaí, Caturra, IHCAFE 90, Lempira, Pacas |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|