Káva s tóny pekanových ořechů a čokolády pěstovaná farmáři z uskupení COHORSIL.
Více
Hondurasu se někdy přezdívá "zelené plíce" Střední Ameriky pro rozsáhlé lesy a pralesy s čistou přírodou a plné divoké fauny a flóry. V této nádherné zemi s rozsáhlými horami se tak skvěle daří pěstování kávy.
Tato káva se pěstuje ve výšce 1100 m n.m. v pohoří Comayagua a Montecillos, kde roste ve stínu rozličných původních rostlin. Farma je součástí uskupení COHORSIL (Cooperativa Cafetalera Siguatepeque Limitad). COHORSIL funguje více než 40 let a snaží se motivovat farmáře k využívání sociálně a ekologický odpovědných postupů a modernizaci zpracování kávy tak, aby se zvýšila efektivita produkce bez narušování regionálních zdrojů. Kávové třešně jsou během sklizně pečlivě ručně sbírány a následně zpracovány v lokálním mlýnu.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Aktuální chuť Hondurasu nadchne každého, kdo je milovníkem jemných sladkých káv. Ze začátku cítíme smetanovou jemnou, která se v těle promění v čokoládovou a after taste ukáže hořké tóny karamelu a kakaa.
Chuť | sladká, kyselá |
---|---|
Země původu | Honduras |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Siguatepeque |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | sladká, kyselá |
---|---|
Země původu | Honduras |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Siguatepeque |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|