Uhaste žízeň lehce nakyslým ledovým čajem.
Více
V létě neexistuje lepší osvěžení než ledový čaj - zkuste kombinaci borůvek, rybízu a bezu. Do ledového čaje můžete přidat i kousky čerstvého ovoce pro extra svěží chuť.
Složení:
rybíz, okvětní lístky ibišku, šípek, bezinka, aromata, borůvky, okvětní lístky chrpy, černý rybíz, kousky malin
Příprava čaje:
1 malá lžička čaje na jeden šálek. Nasypeme do sítka či šálku a zalijeme vodou 100 °C. Necháme louhovat alespoň 5 minut. Poté slijeme nebo vytáhneme sítko. Pro přípravu ledového čaje můžete buď nechat zchladit klasicky připravý čaj, nebo čaj zalijte studenou vodou a nechte louhovat alespoň hodinu. Pro výraznější chuť můžete louhovat čaj i déle.
Způsob balení | sypaný |
---|---|
Druh čaje | ovocný čaj |
Druh čaje (legislativa) | ovocný čaj aromatizovaný |
Typ čaje | směs |