Poznejte vytříbenou kávu s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Historie pěstování kávy na Jamajce je jako příběh z knihy. V roce 1728 Sir Nicholas Lawes, pozdější guvernér Jamajky, přivezl první kávovníky z francouzského Martiniku. Země byla pro tuto odrůdu ideální a o devět let později Jamajka exportovala již přes 37 tun kávy.
Mezi roky 1728 a 1768 se kávový průmysl rozvinul především v podhůří St. Andrew, ale postupně se pěstování kávy rozšířilo do Blue Mountains. Zdejší půda je tropická, mírně kyselá, obohacená o sopečný popel. Obsahuje organické látky, které pomáhají zadržovat v půdě vlhkost, a tak ideálně okysličovat kořenový systém kávovníků.
Tato káva je vynikajícím výběrem zrn té nejlepší, světově ceněné arabiky z Jamajky. Má úžasné, plné tělo s jemným aroma, lehce kyselou a výjimečně lahodnou chuť s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Doporučená příprava | Espresso |
---|---|
Chuť | hořká |
Aroma | čokoládové |
Země původu | Jamajka |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Blue Mountain |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Doporučená příprava | Espresso |
---|---|
Chuť | hořká |
Aroma | čokoládové |
Země původu | Jamajka |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Blue Mountain |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|