Poznejte vytříbenou kávu s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Historie pěstování kávy na Jamajce je jako příběh z knihy. V roce 1728 Sir Nicholas Lawes, pozdější guvernér Jamajky, přivezl první kávovníky z francouzského Martiniku. Země byla pro tuto odrůdu ideální a o devět let později Jamajka exportovala již přes 37 tun kávy.
Mezi roky 1728 a 1768 se kávový průmysl rozvinul především v podhůří St. Andrew, ale postupně se pěstování kávy rozšířilo do Blue Mountains. Zdejší půda je tropická, mírně kyselá, obohacená o sopečný popel. Obsahuje organické látky, které pomáhají zadržovat v půdě vlhkost, a tak ideálně okysličovat kořenový systém kávovníků.
Tato káva je vynikajícím výběrem zrn té nejlepší, světově ceněné arabiky z Jamajky. Má úžasné, plné tělo s jemným aroma, lehce kyselou a výjimečně lahodnou chuť s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Doporučená příprava | Espresso |
---|---|
Chuť | hořká |
Aroma | čokoládové |
Země původu | Jamajka |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední |
Region | Blue Mountain |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Související produkty1

