Genmaicha, japonský „lidový čaj“ je pro svůj nízký obsah kofeinu velmi populární na japonských školách. Čaj obsahuje zrnka opražené rýže, jenž mu dávají specifickou nahořklou chuť s vůní po pražení. Více
Genmaicha, japonský „lidový čaj“ je pro svůj nízký obsah kofeinu velmi populární na japonských školách. Čaj obsahuje zrnka opražené rýže, jenž mu dávají specifickou nahořklou chuť s vůní po pražení.
Příprava čaje: 1 malá lžička čaje na jeden šálek. Nasypeme do sítka či šálku a zalijeme vodou 70-80°C. Necháme louhovat 3 min. Poté slijeme nebo vytáhneme sítko.
Parametry
Země původu | Japonsko |
---|---|
Kontinent | Asie |
Způsob balení | sypaný |
Zdraví | kašel a dýchací obtíže|detoxikace organismu|rakovina (prevence)|demence (prevence)|srdeční potíže (prevence)|artritida|fyzická aktivita|soustředěnost|mozek|antioxidant |
Druh čaje | zelený čaj |
Složení | zelený čaj|rýže pražená|rýže pufovaná |
Druh čaje (legislativa) | zelený čaj ochucený |
Typ čaje | směs |