Kalabasa z tykve Rebocon

6 bodů do věrnostního systému

Cena
199 Kč

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_3375

Není skladem Sledovat dostupnost
ks

Vydlabaná kalabasa z pravé tykve. Objem cca 150-200 ml. Kalabasa je přírodní materiál, u kterého je prosakování vody přirozeným jevem, pokud v ní necháte dlouho stát mokré yerba maté, nebo zaléváte obsah větším množstvím vody, než je potřebné. alévejte množstvím vody, které odpovídá cca 2-3 "srkům". Více

Postup při prvém použití kalabasy je moc důležitý pro zachování kvality kalabasy a čaje.

V nabídce máme jak zelené tak pražené maté nebo směsi s bylinkami. Nalezete je zde: https://www.brnenskekafe.cz/cs/103-mate-a-peruanske-byliny

Příprava tradičně v Kalabase 
K tomu potřebujete Kalabasu (nádoba z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko se sítkem, většinou kovové). Nádobu naplníte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a jemně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly dospodu. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy, tak aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji vsáknout úplně do maté. Nalijte vodu cca 70 – 80 °C teplou do místa, kde je bombilla, a už můžete srkat přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit teplou vodou a to i několikrát. Po dolití vody už nápoj nemíchejte. První nálev je velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si.