Alchymie, laboratorní experiment nebo geniálně jednoduchý způsob jak připravit čistou a chutnou kávu? Pro nás je to od každého trochu. Vacuum Pot, chcete-li vakuový kávovar nebo tzv. sifon, je vždy středem pozornosti. Dvě spojené skleněné nádoby s filtrem z bavlny nebo papíru využívají základního fyzikálního pravidla o rozpínavosti plynů. Zahřátá voda stoupá vzhůru do horní baňky, kde se smísí s namletou kávou a po ukončení extrakce je podtlakem hnána přes filtr zpět do spodní nádoby.
Chuť kávy: Výsledkem je čistá a delikátní káva a spousty užaslých výrazů v tvářích přihlížejících. Chuť je zemitější a silnější pro milovníky nakopáváku.
Na přípravu doporučujeme: kořeněné Indonéské kávy nebo zemité hořké Indické nebo Vietnam. Doporučujeme ochutnat degustační sety kde si vyberete co Vám nejvíc chutná.
Postup přípravy viz video: Více
TIP od nás: S papírovými filtry to lépe chutná :)
Balení obsahuje:
Horní a spodní nádobku
Hořák
Odměrku
Bavlněný filtr a adaptér na filtr
Míchátko
Na přípravu (cca 15 min) budete potřebovat :
Líh na zapálení
Kávu středně mletou
Míchátko
Zapalovač
Studenou vodu
Jana
Dobrý den, jaký líh se používá? Tuhý nebo tekutý?
Děkuji za odpověď
lukáš šíma
Dobrý den, pasují papírové filtry do přiloženého adaptéru, nebo si ho musím koupit zvlášť? Děkuji
eshop (Administrátor)
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. U vacuum potu je přibalený adaptér s bavlněným potahem. Pokud si budete chtít připravoat kávu pomocí papírových filtrů, je třeba dokoupit adaptér zvlášť.
S pozdravem
Dominika
kawio.cz