Vyzkoušejte kávu, která prošla 72 hodinami fermentace.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Káva pěstovaná na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Kávu pěstuje více menších farmářů, kteří jsou sdruření ve společenství Alko Cooperative. Díky tomuto sdružení mohou společně zpracovávat vypěstovanou kávu a jsou více konkurenceschopní na trhu s kávou. Alko Cooperative byla vytvořena v roce 2013 a získala od Světového fondu na ochranu přírody speciální grant na podporu vystavění infrastruktury a vzdání farmářů o ekologickém zemědělství a ochraně národního parku Kerinci.
Tato káva byla zpracovaná procesem dvojité fermentace, kdy se zralé třešně umístí na kryté postele na 24hodinovou suchou fermentaci. Poté se namočí do vody na delší dobu, během níž probíhá druhá fermentace, a nakonec se promyjí čistou vodou, dokud se neodstraní veškerý mucin. Káve se suší na vyvýšených postelích pod průhlednou střechou, dokud nedosáhne úrovně vlhkosti 15 %, a následně se přemístí betonové terasy ke konečnému vysušení.
Země původu | Indonésie |
---|---|
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Nadmořská výška | 1 350 - 1 700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Sumatra, Mount Kerinci, Jambi |
Odrůda | Sigararutang, Andung Sari |
Způsob zpracování | dvojitá fermentace |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Indonésie |
---|---|
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Nadmořská výška | 1 350 - 1 700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Sumatra, Mount Kerinci, Jambi |
Odrůda | Sigararutang, Andung Sari |
Způsob zpracování | dvojitá fermentace |
Druh kávy | 100% arabika |