💚🎄VÁNOČNÍ KÁVY, ČAJE A SETY🎄💚

Kopi Indonesia Blue Lintong - čerstvě pražená káva, min. 50g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (8)Počet hvězdiček je 5 z 5

Cena
70 Kč
1,40 Kč/g

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_3339-0

Upřesněte výběr produktu

Není skladem Sledovat dostupnost
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Poznejte kávu s výrazným kořenitým tělem a květinovým, až lehce zemitým aroma.

Více informací o kávě v popisku níže. Více

Káva ze Sumatry představuje jeden z nejvíce rozpoznatelných a současně nejpozoruhodnějších profilů v kávovém světě. Druh kávy Lintong pochází z oblasti Lintong Nihuta, rozprostírající se na náhorní plošině jihozápadně od známého jezera Toba, které je největším sopečným kráterovým jezerem na světě. Půda v této oblasti je obzvlášť ideální pro pěstování arabiky.

Značení Grade I v názvu kávy vypovídá o exkluzivní kvalitě zrn, která pro toto označení musejí splňovat velmi přísná kritéria. Perfektní výběr zrn zaručuje maximální požitek z široké škály chutí.

Káva je zpracována jedinečnou, tzv. mokrou metodou, při které vyniknou její zemité tóny a velmi plné tělo. Zaujme nádechem hnědé čokolády, kořeněných tónů a téměř nulovou kyselostí.

Z aktuálního cuppingu našeho baristy

Při pití Kopi Lintong se každému vybaví sladce ovocitá až čokoládová chuť a při aktuálním pražení to není jinak. Aroma silně připomíná švestková povidla a začátek v chuti sladký jablečný mošt. Tyto chutě se postupně přelévají do jemné sladkosti mléčné čokolády a after taste zaobalí komplexnost do jemné kakaové hořkosti.

Doporučuji vyzkoušet na espresso, kde budou ovocité tóny ještě více podpořeny a kakaová hořkost potlačena. Naopak na filtr ucítíte jemnou sladkost čokolády a acidita nebude tolik intenzivní.

Parametry
Chuť sladká
Aroma květinové
Země původu Indonésie
Kontinent Austrálie a Indonésie
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Aceh|Gayo
Způsob zpracování giling basah, wet hulled
Druh kávy 100% arabika
Chuť sladká
Aroma květinové
Země původu Indonésie
Kontinent Austrálie a Indonésie
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Aceh|Gayo
Způsob zpracování giling basah, wet hulled
Druh kávy 100% arabika

Naposledy navštívené1