Poznejte kávu s výrazným kořenitým tělem a květinovým, až lehce zemitým aroma.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Káva ze Sumatry představuje jeden z nejvíce rozpoznatelných a současně nejpozoruhodnějších profilů v kávovém světě. Druh kávy Lintong pochází z oblasti Lintong Nihuta, rozprostírající se na náhorní plošině jihozápadně od známého jezera Toba, které je největším sopečným kráterovým jezerem na světě. Půda v této oblasti je obzvlášť ideální pro pěstování arabiky.
Značení Grade I v názvu kávy vypovídá o exkluzivní kvalitě zrn, která pro toto označení musejí splňovat velmi přísná kritéria. Perfektní výběr zrn zaručuje maximální požitek z široké škály chutí.
Káva je zpracována jedinečnou, tzv. mokrou metodou, při které vyniknou její zemité tóny a velmi plné tělo. Zaujme nádechem hnědé čokolády, kořeněných tónů a téměř nulovou kyselostí.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Při pití Kopi Lintong se každému vybaví sladce ovocitá až čokoládová chuť a při aktuálním pražení to není jinak. Aroma silně připomíná švestková povidla a začátek v chuti sladký jablečný mošt. Tyto chutě se postupně přelévají do jemné sladkosti mléčné čokolády a after taste zaobalí komplexnost do jemné kakaové hořkosti.
Doporučuji vyzkoušet na espresso, kde budou ovocité tóny ještě více podpořeny a kakaová hořkost potlačena. Naopak na filtr ucítíte jemnou sladkost čokolády a acidita nebude tolik intenzivní.
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Indonésie |
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Aceh|Gayo |
Způsob zpracování | giling basah, wet hulled |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | květinové |
Země původu | Indonésie |
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Aceh|Gayo |
Způsob zpracování | giling basah, wet hulled |
Druh kávy | 100% arabika |
VH Ověřená recenze
KladyVýrazně oříškově voní, má nádherné ovocito-čajové aroma. Na filtru je velmi osobitá, zpočátku jemně ovocitá s delší nahořklou dochutí a s tím, jak káv ...více
ZáporyNa espresso se nehodí, je dost kyselé, s krátkou ovocitou dochutí.
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|