Podlehněte kávě s kyselinkou červeného jablka a třešní dovršenou tóny sladkého melounu.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Káva pochází z oblasti Jinotega a je pěstována na farmě San José. Odrůda Java je v Nicaragui vzácná a přináší vysokou kvalitu odolné arabiky. Zpracování probíhá anaerobní metodou při nízké teplotě. Kávové třešně jsou ponechány ve vzduchotěsných sudech po dobu 48 hod. v místnostech s regulovanou teplotou 6-10 °C. Poté jsou třešně sušeny 4 dny na terasách a 29 dnů na vyvýšených postelích.
Anaerobní metoda zajistí výjimečně čistou aciditu v chuti potvrzenou kávovými specialisty ze společnosti Songer & Associates, Inc. V šálku objevíte plné tělo kávy, kyselé tóny červeného jablka i třešní zakončené výraznou sladkostí melounu.
ODRŮDA JAVANICA
JavaNica je jméno, které dala rodina Mierisch stromům ze semen, která obdržela před mnoha lety. Označení vzniklo spojením Java, původ kávy a Nica (Nicaragua) místo pěstování. Tato káva se ukázala jako vynikající a obsadila 2. místo v Nikaragui v roce 2008 v Cup of excellence.
Odrůda Java má dlouhou historii. Je to jedna z prvních doložených původně etiopských odrůd přenesených do jiných pěstitelských oblastí. Na Jávu se dostala tato káva v roce 1928 pod označením Abyssinia, původní název Etiopie. Tyto rostliny rychle prokázaly toleranci k rzi listové, která zpustošila indonéské kávové farmy. Rostliny se rozšířily na ostrov Sumatra, kde je stále lze nalézt v oblasti Gayo.
V 50. letech 20. století byla semena této odrůdy dovezena do západoafrického Kamerunu společností Vilmorin Company. Získali semena z ostrova Jáva a nazvali tak odrůdu ‚Java‘
Odrůda 'Java' se ukázala jako velmi odolná vůči chorobám. Roku 1980 byla odrůda dodána farmářům v Kamerunu. V roce 1991 byla dovezena do Střední Ameriky společností CIRAD. Nejprve do Kostariky a poté do dalších sousedních zemí, jako je Nikaragua. Nyní se nejčastěji vyskytuje v Nikaragui a Kolumbii, ale byla široce rozšířena po celém světě, právě pro její odolnost, minimální nároky na pěstování a vynikající kvalitu v šálku.
FINCA SAN JOSE
Finca San Jose je farma o rozloze 46 hektarů v Jinotega v nadmořské výšce 1250–1400 m, kterou vlastní rodina Mierisch.
Na této farmě se pěstuje několik odrůd včetně: Javanica, Yellow Pacamara, Gesha, Yellow Pacas, Red Catuai.
Tato káva byla zpracována metodou vyvinutou společností Fincas Mierisch nazvanou cold Anaerobic Natural. Fincas Mierisch byl jedním z průkopníků v provádění anaerobních fermentací s kávou. Tato metoda umožňuje, aby se charakter odrůdy stále jasně projevoval a zároveň dodal sirupovitý pocit v ústech a sladké tóny ovocných bonbónů.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
San Jose je jedna z nejjemnějších káv z Nikaragui. Je specifická svojí jemnou kyselinkou po citrusech a citronových gumových bonbónech. Sladkost medu tuto chuť ještě podpoří. Aktuálně je napražena tak, že acidita v chuti dominuje.
Chuť | kyselá |
---|---|
Země původu | Nikaragua |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | světlé (cinnamon) |
Region | Jinotega |
Způsob zpracování | Anaerobní |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | kyselá |
---|---|
Země původu | Nikaragua |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | světlé (cinnamon) |
Region | Jinotega |
Způsob zpracování | Anaerobní |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|