Velmi jemná a sladká káva z Papuy v BIO kvalitě.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Kávy z Papuy Nové Guiney většinou pěstují zemědělci na velmi malých farmách, které většinou nepojmou víc než 20 kávovníků, proto se také často označují jako kávové zahrady. Většinu země tvoří vysoká horská pásma se strmými údolími a velmi těžko přístupnými plošinami. Farmáři žijí v často těžce přístupných oblastech, a proto kávová zrna často musí vyzvedávat vrtulníky nebo letadla, nebo jsou dopravovány do měst po téměř nesjízdých cestách.
Vesničtí farmáři nepoužívají pesticidy ani chemická hnojiva. Farmáři buď třešně vyloupávají sami pomocí ručně vyrobených přístrojů, nebo kávové třešně vozí do promývací stanice.
Parametry
Chuť | sladká |
---|---|
Aroma | čokoládové |
Země původu | Papua-Nová Guinea |
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Nadmořská výška | 1 100 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Certifikace | BIO - organic |
Region | Eastern Highlands |
Odrůda | Arusha, Blue Mountain, Typica |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |