Objevte jemnou peruánskou kávu se nakyslou chuťí rebarborového koláče a sladkostí čokoládových cookies
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Bertha Huaylla Sayllo pěstuje kávu na farmě Finca Tablahausi v Ocobambě v peruánském Cuscu. Její farma má rozlohu 2,75 hektaru a nachází se v nadmořské výšce 1 800 metrů. Díky vysoké nadmořské výšce, slunečným dnům achladným nocím, může pěstovat kávová zrna prvotřídní kvality. Svou druhou farmu Fincu Rosaspampu má v ještě vyšších nadmořských výškách, které přesahují 2 000 metrů.
Bertha ručně sbírá zralé červené třešně a zpracovává je na své farmě. Třešně zbaví dužiny a následně je nechá fermentovat 36 až 46 hodin.Po fermentaci kávová zrna omyje a uloží na sušičky. Bertha zrna často přemisťuje a otáčí, aby zajistila rovnoměrné sušení. Sušení zrn trvá přibližně 15 až 20 dní. Po zrna 10 dní odpočívají na její farmě a poté se přesouvají do skladů družstva Valle Inca, odkud se připravuje na vývoz.
Aroma | čokoládové |
---|---|
Země původu | Peru |
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cusco |
Druh kávy | 100% arabika |
Aroma | čokoládové |
---|---|
Země původu | Peru |
Kontinent | Jižní Amerika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Cusco |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|