Koupí podpoříte kampaň prevence rakoviny prsu.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Ochutnejte kávu z Rwandy kde naleznte v šálku jemnou kyselinku kiwi a grepu s dochutí kakaa.
Historie pěstitela
- Emmanuel Rusatira je zakladatelem a majitelem společnosti Baho Coffee a má dlouholeté zkušenosti v odvětví kávy, které získal během 15 let práce pro skupinu vyvážející kávu ve Rwandě.
- V roce 2016 se rozhodl pustit do vlastního projektu s cílem založit prací stanice v různých regionech země a nabídnout tak řadu jedinečných profilů odrážejících rozmanitost Rwandy.
- Dnes společnost Baho Coffee provozuje v zemi 12 stanic, které zaručují vysokou kvalitu svých produktů díky kontrolovanému procesu zpracování kávových třešní.
- Název „Baho“ pochází z rwandského výrazu, který symbolizuje „mít život, být silný a překonávat nepřízeň osudu“, což jsou hodnoty, s nimiž se Emmanuel cítí hluboce ztotožněn.
- Po letech úsilí a obětí se mu podařilo dostat se s rodinou dopředu a nyní jako podnikatel pracuje po boku pěstitelů kávy, aby jim umožnil posilovat jejich postavení a neustále zlepšovat kvalitu kávy ve své zemi.
Stanice Muganza
- Nachází se v oblasti pěstování kávy Kizi Rift v okrese Nyamagabe a v roce 2002 byla rozšířena a modernizována za účelem optimalizace provozu.
- Díky své strategické poloze je centrálním centrem místního kávového průmyslu, neboť se nachází v blízkosti kávových plantáží v oblasti.
Úrodná půda a příznivé klima v Nyamagabe poskytují ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy. - Stanice Muganza, která se nachází v nadmořské výšce 1 700 metrů, zpracovává třešně od více než 250 pěstitelů kávy, jejichž kávovníky rostou v nadmořské výšce od 1 700 do 2 000 metrů.
Chuť | hořká |
---|---|
Země původu | Rwanda |
Kontinent | Afrika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Kizi Rift |
Odrůda | Red Bourbon |
Způsob zpracování | Promytá fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Chuť | hořká |
---|---|
Země původu | Rwanda |
Kontinent | Afrika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Kizi Rift |
Odrůda | Red Bourbon |
Způsob zpracování | Promytá fermentovaná |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|