French press se vyznačuje důrazem na perfektní zpracování každého detailu. Kvalitní borosilikátové sklo a ušlechtilá nerez ocel v kombinaci se značkou Barista and Co je zárukou skvělého zážitku z přípravy i pití kávy. Tuto konvici lze použít také na přípravu čaje či bylinkového nálevu. viac
Hlavní přednosti:
vysoce kvalitní borosilikátové sklo
ušlechtilá 18/10 nerez ocel
ergonomická rukojeť pro bezpečné uchopení
Postup přípravy :
- Připravte si nahrubo namletou kávu v množství, které odpovídá velikosti nádoby. Na french press doporučujeme čokoládové kávy ze Střední Ameriky jako Costa Rica, Mexico nebo Guatemala. Pokud máte rádi ovocné aroma tak Tanzánni nebo Rwandu.
- Na 0,35 l cca 30 g
- Na 0,8 l cca 65
- Na 1 l cca 80
2. Uvařte vodu a nechte ji cca 0,5 minuty odstát. Teplota tak klesne na požadovaných 93 až 94 stupňů Celsia.
3. Pomalu zalijte kávu připravenou na dně konvičky. Nechte 3 až 4 minuty odstát.
4. Ještě jednou konvičkou zamíchejte.
5. Pomalu stlačte. Hotovo.
6. Mějte trpělivost a nechte nápoj ještě 2 minuty v konvičce „vydýchat“. Chutě a vůně se naplno rozvinou.
Materiál | nerez ocel|sklo |
---|
Materiál | nerez ocel|sklo |
---|