Vyvážená sladko-kyselá káva s čokoládovými tóny.
viac
Na konci 80. let minulého století se ze Švýcarska přistěhoval Ulrich Baltensberger s vidinou založení kávové plantáže. Pro svou farmu zvolil provincii Ocoa v Central Cordillera, která je známá pro ideální klima na pěstování kávy. Po téměř 40 letech farmu spravuje jeho syn Samuel s manželkou Anou, kteří postupně do provozu farmy zapojují i jejich syna Tiaga. Ulrichův sen o rodinné kávové plantáži tak stále pokračuje.
Na farmě soustavně pracuje 25 zaměstnanců, kteří dohlížejí na to, aby se produkovala káva co nejvyšší kvality. K nim se v období sklizně připojí až 150 dalších pomocných sběračů.
Od svého založení byla Finca Ibonna vždy místem, kde biodiverzita, ekologické postupy a vysoké sociální standardy hrají ústřední roli.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Ač jsou kávy z Dominiky spíše hořčejší povahy tato přináší více kyselých tónů. Nalezneme v aktuálním pražení chuť jablek, sladkost banánů a mírnou hořkost karamelu a čokolády. Takovou si ji jistě všichni představujete.
Chuť | sladká |
---|---|
Aróma | korenené |
Země původu | Dominikánská republika |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | San José de Ocoa |
Odrůda | Caturra, CatuaiObta, Tupi, CR-95, Lempira, Cuscatleco |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|