Ochutnejte lahodně sladký Djimmah.
Více informací o kávě v popisku níže. viac
Etiopie je považována za pravlast kávy. Existují úvahy, že slovo káva je odvozeno právě od etiopské provincie Kaffa. Káva Djimmah se pěstuje v oblastech Illubabor a Kaffa ve výšce od 1300 do 1800 m n. m.
Úrodné kopce daly vzniknout kávě, která nabízí intenzivní sladkost s tóny podobnými vínu. Má bohaté, hluboce aromatické tělo a komplexní zemitý konec.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Etiopskou kávu máme všichni zafixovanou jako kyselou a ovocitou. Ovšem Djimmah je výjimka potvrzující pravidlo. Najdeme zde zemité tóny buráků, hořkost kakaa a jemnou karamelovou sladkost. Mírnou aciditu přináší chuť grepu.
Doporučuji všem, co chtějí vyzkoušet kávu z Afriky, přitom nemají rádi výrazně kyselé kávy
Chuť | kyselá |
---|---|
Aróma | karamelové |
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Illubabor|Kaffa |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Michal Medek
Klady-vyrazna chut
Zápory-prevazne pouze na espresso
Tereza Zemanová
KladyCena
Prijemna kava na denni piti
ZáporyNa Etiopii neni tak aromaticka
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|