Objevte chuť plnou ovocitosti a svěží acidity.
Více informací o kávě v popisku níže. viac
Káva pochází z oblasti Guji, která dříve spadala pod oblast Yirgacheffe, ale díky svým jedinečným klimatickým podmínkám byla vyčleněna jako samostatný mikroregion. Kávy z této oblasti jsou známé pro svůj květinový, komplaxní sladký profil.
Mycí stanice Wolichu Sodu byla založena v roce 2018. Více než 800 farmářů, kteří dodávají kávu na stanici, ji pěstují na farmách o průměrné rozloze 2 hektary. Do Wolichu Sodu jezdí 3 až 5 kilometrů a na tuto stanici je láká možnost úvěru pro zemědělce. Farnáři mají také možnost absolvovat školení o správné zemědělské praxi a zpracovatelských technikách.
Zemědělci a jejich rodiny ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do mycí stanice Wolichu Sodu, kde vytřídí plně zralé od nezralých třešní. Zralé třešně se ukládají v jedné vrstvě na vyvýšené postele, kde se suší a přibližně každých 30 minut se otáčí aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Během sušení třešní pracovníci kontrolují sušící se třešně a odstraňují z nich ty, které nejsou dokonalé. Po několika dnech sušení se třešně navrství do silnější vrstvy, aby se sušení zpomalilo, a pokračuje se v častém otáčení. Celkově trvá sušení třešní 8 až 20 dní.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Chuti vévodí jemná šťavnatá acidita borůvek a lesních jahod, sladkost připomíná hroznový cukr a zralé broskve či meruňky. Jemná hořkost je zde zastoupena chutí černého čaje s tóny aromatického koření jako je hřebíček a skořice.
Vhodné přípravy jsou v celém spektru od filtrované až po espressové nápoje. Není úplně vhodná s mlékem.
Druh kávy (arabika, robusta) | 100% Arabika |
---|---|
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 2 100 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Uraga |
Odrůda | JARC varieties , Local Landraces |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|