Ethiopia Kabira BIO – čerstvě pražená káva, min. 50 g

Spresnite výber produktu

Skladem
Množstvo musí byť od 50 do 3000 g a násobok 50.
ks

Ochutnejte organickou etiopskou kávu plnou sladkých tónů.

Více informací o kávě v popisku níže. viac

Káva pochází od drobného farmáře Mustefy Abakenoho, který vlastní 18 hektarů půdy poblíž města Agaro v reginu Jimma v západní Etiopii. Jeho farma se nachází v nadmořské výšce 2 040 m n. m. a je osázena odrůdami kávy z výzkumného centra Jimma.
Mustefa se stále snaží o zlepšování svých postupů, a proto si v roce 2020 zakoupil kvalitní měřič vlhkosti, díky které může zajistit homogenní vlhkost zrn před jejich skladováním. V současné době školí farmáře v oblasti správné zemědělské praxe (GAP), aby zlepšil kvalitu jejich kávy a celkovou výnost.


Mustefa poloviny své úrody zpracuje promytou metodou ve stanici Beshasha a druhou polovinu suchou metedou ve stanici Kabira. Zpracovatelská stanice Beshasha slouží jak pro Mustefovu vlastní produkci, tak pro zpracování kávy od sousedních pěstitelů, přičemž odrůdy od lokálních farmářů jsou uchovávány odděleně. Aby Mustefa mohl zpracovávat i kávu od ostatních farmářů v okolí, musel v roce 2020 rozšířit svoji kapacitu získáním druhé mycí stanice s názvem Kabira. Všichni pěstitelé, s nimiž Mustefa spolupracuje, jsou jeho sousedé, přičemž každý z nich vlastní 4 až 10 hektarů půdy. Vzhledem k rozdílům v poloze a specifickém mikroklimatu se stanice Beshasha specializuje převážně na promyté zpracování kávy, zatímco Kabira, která disponuje větší plochou pro sušicí postele, se více věnuje suchému zpracování kávy.

Parametre
Chuť sladká
Země původu Etiopie
Kontinent Afrika
Nadmořská výška 2 040 m n. m.
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení střední (medium)
Region Jimma
Odrůda Heirloom
Způsob zpracování suchá (natural)
Druh kávy 100% arabika

Alternatívne produkty5