Káva s tóny pekanových ořechů a čokolády pěstovaná farmáři z uskupení COHORSIL.
viac
Hondurasu se někdy přezdívá "zelené plíce" Střední Ameriky pro rozsáhlé lesy a pralesy s čistou přírodou a plné divoké fauny a flóry. V této nádherné zemi s rozsáhlými horami se tak skvěle daří pěstování kávy.
Tato káva se pěstuje ve výšce 1100 m n.m. v pohoří Comayagua a Montecillos, kde roste ve stínu rozličných původních rostlin. Farma je součástí uskupení COHORSIL (Cooperativa Cafetalera Siguatepeque Limitad). COHORSIL funguje více než 40 let a snaží se motivovat farmáře k využívání sociálně a ekologický odpovědných postupů a modernizaci zpracování kávy tak, aby se zvýšila efektivita produkce bez narušování regionálních zdrojů. Kávové třešně jsou během sklizně pečlivě ručně sbírány a následně zpracovány v lokálním mlýnu.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Aktuální chuť Hondurasu nadchne každého, kdo je milovníkem jemných sladkých káv. Ze začátku cítíme smetanovou jemnou, která se v těle promění v čokoládovou a after taste ukáže hořké tóny karamelu a kakaa.
Chuť | sladká, kyselá |
---|---|
Země původu | Honduras |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Siguatepeque |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Monika Havlíčková
KladyManželovi i tchýni tato káva velmi chutnala
Zápory
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|