Poznejte vytříbenou kávu s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Více informací o kávě v popisku níže. viac
Historie pěstování kávy na Jamajce je jako příběh z knihy. V roce 1728 Sir Nicholas Lawes, pozdější guvernér Jamajky, přivezl první kávovníky z francouzského Martiniku. Země byla pro tuto odrůdu ideální a o devět let později Jamajka exportovala již přes 37 tun kávy.
Mezi roky 1728 a 1768 se kávový průmysl rozvinul především v podhůří St. Andrew, ale postupně se pěstování kávy rozšířilo do Blue Mountains. Zdejší půda je tropická, mírně kyselá, obohacená o sopečný popel. Obsahuje organické látky, které pomáhají zadržovat v půdě vlhkost, a tak ideálně okysličovat kořenový systém kávovníků.
Tato káva je vynikajícím výběrem zrn té nejlepší, světově ceněné arabiky z Jamajky. Má úžasné, plné tělo s jemným aroma, lehce kyselou a výjimečně lahodnou chuť s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.
Odporúčaná príprava | Espresso |
---|---|
Chuť | horká |
Aróma | čokoládové |
Země původu | Jamajka |
Kontinent | Střední Amerika |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Blue Mountain |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|