Kalabasa z tykve s okovaným dnem - 80-120 ml


Cena
EUR 12,69

Výrobca

Kód produktu
ESHOP_KL_4362

Skladem
ks

Vydlabaná kalabasa z pravé tykve. Objem cca 80-120 ml. Kalabasa je přírodní materiál, u kterého je prosakování vody přirozeným jevem, pokud v ní necháte dlouho stát mokré yerba maté, nebo zaléváte obsah větším množstvím vody, než je potřebné. alévejte množstvím vody, které odpovídá cca 2-3 "srkům". viac

Příprava tradičně v Kalabase 
K tomu potřebujete Kalabasu (nádoba z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko se sítkem, většinou kovové). Nádobu naplníte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a jemně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly dospodu. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy, tak aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji vsáknout úplně do maté. Nalijte vodu cca 70 – 80 °C teplou do místa, kde je bombilla, a už můžete srkat přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit teplou vodou a to i několikrát. Po dolití vody už nápoj nemíchejte. První nálev je velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si.