Vyzkoušejte prémiovou kávu z Keni se sladkou chutí cukrové třtiny.
Více informací o kávě v popisku níže.
viac
Tato káva se zpracovává v promývací stanici Ndaro-ini PLC, která je vlastněna společností run by the Gikanda Farmers' Cooperative Society, která byla založena v 90. letech minulého století. Tato společnost spolupracuje s více než 2 000 lokálními pěstiteli.
Stanice Ndaro-ini byla založena v roce 1986 farmáři z oblasti Nyeri, kteří nechtěli vozit kávu na dlouhé vzdálenosti do nejbližší mycí stanice. Nově vybudovanu mycí stanici proto pojmenovali Ndaro-ini, což ve svahilštině znamená „místo odpočinku“. Stanice Ndaro-ini má unikátní zdroj vody - využívají pramen, který teče z vysokých hor.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Již prvním douškem vás káva překvapí svojí rozmanitostí, Nejdříve jsou ústa zalita sladkostí až jemností třtinového cukru, která se přelévá do příjemné grepové acidity. Tělo je výrazné, mírně trpké s tóny nezralých banánů, což dodává kávě ten správný šmrnc. After taste má mírně nahořklý čokoládový charakter, který je pro keňské kávy typický.
Chuť | sladká, kyselá |
---|---|
Země původu | Keňa |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1 600 - 1 700 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Nyeri District |
Odrůda | SL 28, SL 34 |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|