Ochutnejte skvělou kávu z Rwandy.
Více informací o kávě v popisku níže. viac
Zpracovatelská stanice Nyungwe je velmi izolovaná a má jedinečnou polohu na začátku širokého stoupajícího údolí, které vede do největšího deštného pralesa v zemi, lesa Nyungwe. Farmáři pěstují kávovníky až na samém okraji původního lesa a všichni využívají stanici Nyungwe na zpracování svých kávových třešní.
Samotná stanice se rozprostírá na 1 hektaru půdy a stará se o kávové třešně více než 1 000 malých farmářů. V roce 2022 zpracovala téměř 190 000 kilogramů kávových třešní. O stanici se celoročně stará 5 stálých zaměstnanců, kterým v hlavní sezóně pomáhá 60 dalších sezóních pracovníků.
Země původu | Rwanda |
---|---|
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 2 000 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Kigoma |
Odrůda | Red Bourbon |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|