Відкрийте смак, повний фруктів і свіжої кислинки.
Детальніше про каву в описі нижче. More
Káva pochází z oblasti Guji, která dříve spadala pod oblast Yirgacheffe, ale díky svým jedinečným klimatickým podmínkám byla vyčleněna jako samostatný mikroregion. Kávy z této oblasti jsou známé pro svůj květinový, komplaxní sladký profil.
Mycí stanice Wolichu Sodu byla založena v roce 2018. Více než 800 farmářů, kteří dodávají kávu na stanici, ji pěstují na farmách o průměrné rozloze 2 hektary. Do Wolichu Sodu jezdí 3 až 5 kilometrů a na tuto stanici je láká možnost úvěru pro zemědělce. Farnáři mají také možnost absolvovat školení o správné zemědělské praxi a zpracovatelských technikách.
Zemědělci a jejich rodiny ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do mycí stanice Wolichu Sodu, kde vytřídí plně zralé od nezralých třešní. Zralé třešně se ukládají v jedné vrstvě na vyvýšené postele, kde se suší a přibližně každých 30 minut se otáčí aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Během sušení třešní pracovníci kontrolují sušící se třešně a odstraňují z nich ty, které nejsou dokonalé. Po několika dnech sušení se třešně navrství do silnější vrstvy, aby se sušení zpomalilo, a pokračuje se v častém otáčení. Celkově trvá sušení třešní 8 až 20 dní.
Z aktuálního cuppingu našeho baristy
Chuti vévodí jemná šťavnatá acidita borůvek a lesních jahod, sladkost připomíná hroznový cukr a zralé broskve či meruňky. Jemná hořkost je zde zastoupena chutí černého čaje s tóny aromatického koření jako je hřebíček a skořice.
Vhodné přípravy jsou v celém spektru od filtrované až po espressové nápoje. Není úplně vhodná s mlékem.
Тип кави (арабіка, робуста) | 100% Арабіка |
---|---|
Země původu | Etiopie |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 2 100 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Uraga |
Odrůda | JARC varieties , Local Landraces |
Způsob zpracování | suchá (natural) |
Druh kávy | 100% arabika |
Яку упаковку для кави обрати
Скільки кави вам потрібно, яка кількість необхідна для приготування однієї чашки, як ми пакуємо каву?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Тільки у нас ви можете самостійно вибрати кількість в упаковці кави та чаю
Для кави ви можете вибрати фасування від 50 г до 3000 г. Чим більший пакет, тим більша знижка |
Кожен пакет кавових зерен містить застібка-блискавка та ароматичний клапан.
|