Objevte ovocitou kyselinku prémiové kávy z Keni.
Více informací o kávě v popisku níže. viac
Farma Juliana, kterou vlastní Joel a Julie Njoroge Gakubu, má bohatou historii vycházející z dlouholeté rodinné tradice pěstování kávy. Joel zdědil farmu po svém otci, který se pěstováním kávy věnoval od roku 1980. Společně se svými sourozenci Joel pokračuje v rodinném dědictví - pěstuje kávu a dodává ji do zemědělského družstva (FCS), kde je po celou dobu zpracování zachována sledovatelnost.
Do budoucna mají Joel a Julia jasnou vizi: pokračovat v produkci a zpracování výběrové kávy. Tím, že se budou věnovat výběrové kávě mohou ukáza jedinečné chutě, které káva získá díky lokálnímu mikroklimatu a jejich pěstitelskému úsilí.
Farma funguje převážně díky práci rodiny, většinou Joela a Julie, kterým pomáhají další rodinní příslušníci. Společně neúnavně pracují na řízení a dohledu nad farmou a snaží se zachovat udržitelný přístup, aby kávovníky mohly plodit po další generace. Během hlavní sezóny si také najímají dělníky, aby podpořili zvýšenou pracovní zátěž.
Chuť | kyselá |
---|---|
Země původu | Keňa |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Komothai, Githunguri |
Odrůda | Ruiru 11, SL28 |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Aké balenie kávy si vybrať
Koľko kávy potrebujete, aké množstvo je potrebné na prípravu jednej šálky, ako kávu balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Iba u nás si zvolíte vlastné množstvo v balení kávy a čajov
U káv máte možnosť voliť balenie v objeme od 50 g do 3000 g. Čím vätšie balenie, tým vätšia zl'ava |
Každé vrecko zrnkovej kávy obsahuje opakovateľne zatvárací zips a aromaventiliek.
|